Mango amb flam de gingebre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Bulli, Roses
INGREDIENTS
- Per a les tallarines de mango amb menta:
- 1 mango
- 4 fulles de menta Per al flam de gingebre:
- 70 cc de nata líquida
- 25 cc de llet
- 1 rovell d'ou
- 15 g de sucre
- 5 g de gingebre fresc
- 10 g de mantega A més a més:
- 125 g de iogurt ensucrat
- 200 cc de suc de taronja natural
PREPARACIÓ
D'entrada, feu les tallarines de mango. Peleu el mango, escapceu-lo, talleu-lo a làmines fines, i després feu-ne talls amb forma de tallarines.
Per preparar el flam de ginebre (podeu substituir-lo per canyella o anís estrellat), poseu en un pot la llet, la nata líquida, el rovell d'ou, el sucre i el gingebre ratllat. Bateu-ho tot amb la batedora, i un cop batut, poseu-ho a coure al forn al bany maria, durant uns 10 minuts i a 160 graus. Passat aquest temps, traieu el flam del forn, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho fins que la mantega es fongui. Guardeu el flam a la nevera fins que agafi una textura sòlida. Munteu el plat posant una mica de iogurt ensucrat en un plat fons. Col.loqueu les tallarines de mango al damunt del iogurt. Finalment, envolteu-ho amb trossos de flam de gingebre i cobriu-ho amb suc de taronja natural.
Per preparar el flam de ginebre (podeu substituir-lo per canyella o anís estrellat), poseu en un pot la llet, la nata líquida, el rovell d'ou, el sucre i el gingebre ratllat. Bateu-ho tot amb la batedora, i un cop batut, poseu-ho a coure al forn al bany maria, durant uns 10 minuts i a 160 graus. Passat aquest temps, traieu el flam del forn, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho fins que la mantega es fongui. Guardeu el flam a la nevera fins que agafi una textura sòlida. Munteu el plat posant una mica de iogurt ensucrat en un plat fons. Col.loqueu les tallarines de mango al damunt del iogurt. Finalment, envolteu-ho amb trossos de flam de gingebre i cobriu-ho amb suc de taronja natural.