Manetes de porc dolces i picants

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Pi (paleta jubilat de Falset)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 manetes de porc
  • 1 ceba
  • 1 tassa salsa de tomàquet
  • 2 alls
  • 1 c/s de mel
  • 1 c/c de pebre vermell
  • 1 c/c de farina
  • menta
  • un coralet
  • sal
  • oli d'oliva
  • Per bullir les manetes:
  • 1 ceba
  • 2 fulles de llorer
  • 1 tomàquet
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, lligueu les manetes amb un cordill de cuina, perquè mantinguin la seva estructura després de bullir-les. A continuació, poseu-les en una olla amb aigua freda juntament amb una ceba, dues fulles de llorer, un tomàquet madur tallat per la meitat, sal i un bocí de coralet i bulliu-les durant una hora. Passat aquest temps, escorreu-les, reserveu el suc de la cocció, talleu el cordill de les manetes i reserveu-les també.

Tot seguit, en una cassola amb oli sofregiu la ceba i l'all ratllats. Quan la ceba sigui tova, afegiu-hi la salsa de tomàquet, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts. Després, poseu-hi el pebre vermell, les fulles de menta, la resta del coralet i la mel i torneu-ho a remenar tot bé. Seguidament, afegiu-hi les manetes, mig cobriu-les amb el suc de la seva cocció, poseu-hi també una cullerada de farina per espessir-ho i deixeu-ho bullir durant 15 minuts. Finalment, rectifiqueu-ho de sal si convé.

I ja per acabar, ja podeu emplatar les manetes.
Anar al contingut