Mandonguilles de tonyina i formatge ricotta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Conxeta Rocher
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Etrúria, La Garriga
- Informació nutricional -Obre
Les tàperes son la poncella d'un arbust molt estès pel Mediterrani. Es molt ric en flavonoids que li atorguen propietats antiinflamatories.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per a la massa de les mandonguilles:
- 200 g de tonyina en oli
- 200 g de formatge tipus "ricotta"
- 50 g de formatge parmesà ratllat
- 15 g de tàperes
- 1 cullerada sopera de ceba tendra trinxada
- 1 cullerada sopera de julivert trinxat
- 50 g de pa ratllat
- sal
- pebre
- Per arrebossar i fregir:
- pa ratllat
- oli d'oliva
- Per a l'amanida:
- 150 g d'enciams variats
- 1 pastanaga
- 18 cirerols de pera (tomàquets cherry)
- 50 g de panses de Corint
- 50 g de pinyons
- 50 g de formatge grana padano
- Per a la vinagreta:
- 5 cullerades d'oli d'oliva arbequina
- 1 cullerada de mel de taronger
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
- sal
- pebre
- 3 tàpers (un de petit per a la vinagreta)
PREPARACIÓ
Per començar, escorreu bé la tonyina, que no hi quedi oli, esmicoleu-la amb un ganivet, poseu-la en un bol, juntament amb el formatge "ricotta" i el parmesà ratllat i barregeu-ho tot una mica amb una forquilla, fins que quedin unificats els tres ingredients. Seguidament, afegiu-hi les tàperes picades, la ceba trinxada, el julivert trinxat, la sal, el pebre i el pa ratllat fins a obtenir la textura que busqueu. La massa ha de quedar prou compacta per poder fer les mandonguilles. Tot seguit, agafeu porcions de la pasta amb la mesura d'una cullera sopera i doneu-los una forma ben arrodonida, esclafant-les una mica amb les mans perquè quedin rodones però un xic aplanades. Després, passeu-les pel pa ratllat i fregiu-les en oli d'oliva. Un cop daurades, posem les mandonguilles en un plat amb paper absorbent abans de servir-les.
Per fer la vinagreta, poseu tots els ingredients de la vinagreta dins d'un got l'oli, el vinagre, la mel, la sal i el pebre-, emulsioneu-ho amb el batedor i reserveu-ho.
Per fer l'amanida, peleu i ratlleu la pastanaga, talleu els cirerols per la meitat, poseu-los en un bol juntament amb els enciams variats, les panses i els pinyons (en reservem alguns per decorar), barregeu-ho tot amb l'ajuda de dues culleres i amaniu-ho amb la vinagreta.
Finalment, feu uns quants encenalls del formatge grana padano i poseu-los pel damunt de l'amanida, juntament amb una mica de pebre acabat de moldre i algun pinyó com a guarnició.
I ja per acabar, poseu les mandonguilles i l'amanida en carmanyoles separades i poseu la vinagreta en un petit recipient.
Per fer la vinagreta, poseu tots els ingredients de la vinagreta dins d'un got l'oli, el vinagre, la mel, la sal i el pebre-, emulsioneu-ho amb el batedor i reserveu-ho.
Per fer l'amanida, peleu i ratlleu la pastanaga, talleu els cirerols per la meitat, poseu-los en un bol juntament amb els enciams variats, les panses i els pinyons (en reservem alguns per decorar), barregeu-ho tot amb l'ajuda de dues culleres i amaniu-ho amb la vinagreta.
Finalment, feu uns quants encenalls del formatge grana padano i poseu-los pel damunt de l'amanida, juntament amb una mica de pebre acabat de moldre i algun pinyó com a guarnició.
I ja per acabar, poseu les mandonguilles i l'amanida en carmanyoles separades i poseu la vinagreta en un petit recipient.