Mandonguilles de mill
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Aïda Gascón (Administrativa de Barcelona)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Vegana
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 150g de mill dolç
- 70g de soja texturitzada
- 1 ceba grossa
- 3 grans d'all
- salsa de soja
- suc de remolatxa cuita
- 2 fulles de llorer
- 1 cullerada de ceba en pols
- 1/2 c/c de pebre vermell
- 1/2 c/c de pebre negre
- 1/2 c/c d'orenga
- pa ratllat
- 4 cullerades de farina de blat (blanca)
- salsa de tomàquet
- julivert fresc
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb una mica d'oli, fregiu la ceba tallada a dauets i dos grans d'all pelats durant 5 minuts fins que quedin daurats, juntament amb les fulles de llorer.
Mentrestant, hidrateu la soja texturitzada: en un recipient aboqueu la soja texturitzada i hidrateu-la amb una mica d'aigua calenta i salsa de soja durant 5 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi l'all i el julivert picat, la ceba en pols, el pebre negre, l'orenga i el pebre vermell.
A continuació, poseu el mill a la cassola de la ceba i sofregiu-lo durant 5 minuts. Passat aquest temps, cobriu el mill amb aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Quan el mill ja estigui tendre i hagi absorbit l'aigua, traieu les fulles de llorer i retireu-lo del foc.
Tot seguit, aboqueu el mill al bol de la soja texturitzada, afegiu-hi el suc de remolatxa cuita, barregeu-ho bé amb una espàtula, poseu-hi una mica de farina i una mica de pa ratllat per amalgamar-ho bé i acabeu de barrejar-ho amb les mans. Quan la massa ja tingui la textura adequada, rectifiqueu-ho de sal, feu les mandonguilles amb les mans, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli ben calent. Quan estiguin ben dauradetes, poseu-les sobre paper absorbent per extreure'n l'oli sobrant.
Finalment, escalfeu la salsa de tomàquet.
I ja per acabar, emplateu les mandonguilles i poseu-hi la salsa de tomàquet pel damunt.
Mentrestant, hidrateu la soja texturitzada: en un recipient aboqueu la soja texturitzada i hidrateu-la amb una mica d'aigua calenta i salsa de soja durant 5 minuts. Passat aquest temps, afegiu-hi l'all i el julivert picat, la ceba en pols, el pebre negre, l'orenga i el pebre vermell.
A continuació, poseu el mill a la cassola de la ceba i sofregiu-lo durant 5 minuts. Passat aquest temps, cobriu el mill amb aigua i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Quan el mill ja estigui tendre i hagi absorbit l'aigua, traieu les fulles de llorer i retireu-lo del foc.
Tot seguit, aboqueu el mill al bol de la soja texturitzada, afegiu-hi el suc de remolatxa cuita, barregeu-ho bé amb una espàtula, poseu-hi una mica de farina i una mica de pa ratllat per amalgamar-ho bé i acabeu de barrejar-ho amb les mans. Quan la massa ja tingui la textura adequada, rectifiqueu-ho de sal, feu les mandonguilles amb les mans, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli ben calent. Quan estiguin ben dauradetes, poseu-les sobre paper absorbent per extreure'n l'oli sobrant.
Finalment, escalfeu la salsa de tomàquet.
I ja per acabar, emplateu les mandonguilles i poseu-hi la salsa de tomàquet pel damunt.