Mandonguilles de mató i bledes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vilà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Alkimia, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 8 fulles de bledes
- 2 alls
- 10 g de gingebre
- 1 bitxo
- romaní
- 20 g de nous
- oli
- Per a les mandonguilles:
- 300 g de mató
- 1 clara d'ou (40 g)
- ratlladura 1/2 llimona
- 50 g de farina
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per fer les mandonguilles, poseu les clares d'ou en un bol i deixateu-les amb
unes varetes manuals. Després, afegiu-hi el mató, la farina, salpebreu-ho, barregeu-ho tot bé, ratlleu la pell de la llimona pel damunt, torneu-ho a barrejar i de la pasta resultant feu-ne mandonguilles.
A continuació, poseu un cassó al foc amb aigua i sal, passeu les mandonguilles per farina blanca, opcionalment si us han quedat massa toves, coeu-les durant un parell de minuts sense que l'aigua arribi a bullir, i escorreu-les i reserveu-les.
Seguidament, en la mateixa aigua, ara bullint, escaldeu les fulles de bledes durant un minut i escorreu-les i reserveu-les. Després, els troncs de les bledes, repelats, bulliu-los uns 3 o 4 minuts en la mateixa aigua, talleu-los en bastonets i reserveu-los.
Tot seguit, piqueu l'all i el gingebre molt fins amb un ganivet i poseu-los en una altra cassola al foc amb una mica d'oli i bitxo. Abans que l'all agafi color, afegiu-hi els bastonets de bledes, juntament amb el romaní, doneu-hi uns tombs, poseu-hi les fulles de les bledes, deixeu que es coguin lleugerament, uns segons, i corregiu-ho de sal.
I ja per acabar, passeu les bledes amb l'all i el gingebre a una safata, poseu-hi les mandonguilles a sobre, decoreu-ho amb les nous esmicolades amb les mans i si ho voleu més calent, abans de servir-ho, doneu-hi un cop d'escalfor al forn, preescalfat a 180 graus, durant un o dos minuts.
unes varetes manuals. Després, afegiu-hi el mató, la farina, salpebreu-ho, barregeu-ho tot bé, ratlleu la pell de la llimona pel damunt, torneu-ho a barrejar i de la pasta resultant feu-ne mandonguilles.
A continuació, poseu un cassó al foc amb aigua i sal, passeu les mandonguilles per farina blanca, opcionalment si us han quedat massa toves, coeu-les durant un parell de minuts sense que l'aigua arribi a bullir, i escorreu-les i reserveu-les.
Seguidament, en la mateixa aigua, ara bullint, escaldeu les fulles de bledes durant un minut i escorreu-les i reserveu-les. Després, els troncs de les bledes, repelats, bulliu-los uns 3 o 4 minuts en la mateixa aigua, talleu-los en bastonets i reserveu-los.
Tot seguit, piqueu l'all i el gingebre molt fins amb un ganivet i poseu-los en una altra cassola al foc amb una mica d'oli i bitxo. Abans que l'all agafi color, afegiu-hi els bastonets de bledes, juntament amb el romaní, doneu-hi uns tombs, poseu-hi les fulles de les bledes, deixeu que es coguin lleugerament, uns segons, i corregiu-ho de sal.
I ja per acabar, passeu les bledes amb l'all i el gingebre a una safata, poseu-hi les mandonguilles a sobre, decoreu-ho amb les nous esmicolades amb les mans i si ho voleu més calent, abans de servir-ho, doneu-hi un cop d'escalfor al forn, preescalfat a 180 graus, durant un o dos minuts.