Mandonguilles de bacallà amb sípia i pèsols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Estrella de plata
INGREDIENTS
- Per a les mandonguilles:
- 400 g de bacallà dessalat (morro)
- 400 g de patates noves
- 4 ous
- julivert picat
- 5 alls
- pebre negre Per al sofregit:
- 2 cebes de Figueres
- 6 tomàquets madurs
- 200 g de porro
- 100 g d'api
- farigola
- llorer
- sal i pebre Per acompanyar:
- 150 g de pèsols
- 200 g de sípia Per a la picada:
- 85 g d'ametlla marcona
- julivert
- 1/2 copa de brandi
PREPARACIÓ
Poseu el bacallà esqueixat en un bol juntament amb les patates (que prèviament haureu bullit amb la pell i les haureu passat pel passapuré), l'ou i l'all i julivert.
Amaniu-ho amb una mica de pebre i sal i comenceu-ho a pastar. Quan ho tingueu a punt, feu les mandonguilles i fregiu-les amb oli calent fins que quedin rosses. A continuació, feu un sofregit amb ceba, tomàquets, porros i api fins que us quedi com una melmelada; tot seguit afegiu-hi la sípia tallada a daus, remeneu-ho bé i deixeu-ho 20 minuts que vagi coent (si veieu que queda una mica sec, afegiu-hi una mica d'aigua). Aleshores incorporeu-hi els pèsols i deixeu-ho 20 minuts més, finalment tireu-hi les mandonguilles amb una mica d'aigua i que cogui tot junt 30 minuts. Mentrestant podeu fer la picada amb les avellanes, ametlles, el julivert i quan la tingueu a punt, una copeta de brandi. Afegiu-ho a la cassola 5 minuts abans del final de la cocció.
Amaniu-ho amb una mica de pebre i sal i comenceu-ho a pastar. Quan ho tingueu a punt, feu les mandonguilles i fregiu-les amb oli calent fins que quedin rosses. A continuació, feu un sofregit amb ceba, tomàquets, porros i api fins que us quedi com una melmelada; tot seguit afegiu-hi la sípia tallada a daus, remeneu-ho bé i deixeu-ho 20 minuts que vagi coent (si veieu que queda una mica sec, afegiu-hi una mica d'aigua). Aleshores incorporeu-hi els pèsols i deixeu-ho 20 minuts més, finalment tireu-hi les mandonguilles amb una mica d'aigua i que cogui tot junt 30 minuts. Mentrestant podeu fer la picada amb les avellanes, ametlles, el julivert i quan la tingueu a punt, una copeta de brandi. Afegiu-ho a la cassola 5 minuts abans del final de la cocció.