Mandonguilles amb gambetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro
INGREDIENTS
- 250 g de carn de porc
- 250 g de carn de vedella
- 2 ous
- 1 llesca de molla de pa
- 1 tassa de llet
- 100 g de tripes de bacallà
- bolets
- 20 gambetes
- all i julivert
- sal
- farina Per al sofregit:
- 1 ceba
- 4 grans d'all
- 2 tomàquets madurs
- 1 lligat de farigola i llorer
- 1 gotet d'oli d'oliva Per a la picada:
- 2 grans d'all
- 5 ametlles torrades
- 6 pinyons torrats
- julivert
- safrà
PREPARACIÓ
En primer lloc, prepareu les mandonguilles. Poseu en un bol la carn picada, 1 ou, l'all i el julivert trinxats, sal i pebre.
Quan ho tingueu tot ben barrejat, afegiu-hi una mica de pa remullat amb llet, i així les mandonguilles quedaran més toves. Un cop les tingueu fetes, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli calent. Per fer el sofregit, passeu l'oli de les mandonguilles a una cassola, i daureu-hi la ceba picada. Per tal que el sofregit quedi bé, la ceba s'ha d'enrossir molt, a foc lent i durant 1/2 hora. A continuació, daureu-hi l'all trinxat durant 1 minut. Fet això, ja podeu posar-hi el tomàquet, pelat i sense llavors. Deixeu-lo fer una mica i tireu-hi el lligat de farigola i llorer. Poc després, quan el sofregit estigui a punt, incorporeu-hi les mandonguilles i una mica d'aigua. Mentre les mandonguilles es van fent, aprofiteu per saltar les gambes. Saleu-les, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli ben calent. Quan ja faci uns 25 minuts que les mandonguilles són al foc, tireu-hi les gambes, el bacallà i els bolets, prèviament escaldats i saltats. (Per preparar la tripa de bacallà, deixeu-la en remull 12 hores, bulliu-la, torneu-la a posar en remull 12 hores més, i finalment, talleu-la.) Si cal podeu abocar-hi una mica d'aigua, rectifiqueu-ho de sal i coeu-ho 10 minuts més a foc lent. Mentrestant, feu una picada amb julivert, all, pinyons, safrà i ametlles torrades. Desfeu-la amb aigua, tireu-la a la cassola, i 5 minuts després, ja tindreu aquest platillo a punt de servir.
Quan ho tingueu tot ben barrejat, afegiu-hi una mica de pa remullat amb llet, i així les mandonguilles quedaran més toves. Un cop les tingueu fetes, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli calent. Per fer el sofregit, passeu l'oli de les mandonguilles a una cassola, i daureu-hi la ceba picada. Per tal que el sofregit quedi bé, la ceba s'ha d'enrossir molt, a foc lent i durant 1/2 hora. A continuació, daureu-hi l'all trinxat durant 1 minut. Fet això, ja podeu posar-hi el tomàquet, pelat i sense llavors. Deixeu-lo fer una mica i tireu-hi el lligat de farigola i llorer. Poc després, quan el sofregit estigui a punt, incorporeu-hi les mandonguilles i una mica d'aigua. Mentre les mandonguilles es van fent, aprofiteu per saltar les gambes. Saleu-les, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli ben calent. Quan ja faci uns 25 minuts que les mandonguilles són al foc, tireu-hi les gambes, el bacallà i els bolets, prèviament escaldats i saltats. (Per preparar la tripa de bacallà, deixeu-la en remull 12 hores, bulliu-la, torneu-la a posar en remull 12 hores més, i finalment, talleu-la.) Si cal podeu abocar-hi una mica d'aigua, rectifiqueu-ho de sal i coeu-ho 10 minuts més a foc lent. Mentrestant, feu una picada amb julivert, all, pinyons, safrà i ametlles torrades. Desfeu-la amb aigua, tireu-la a la cassola, i 5 minuts després, ja tindreu aquest platillo a punt de servir.