Mandonguilles amb albergínies

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Racó del Priorat

INGREDIENTS

  • 500 g de carn de porc trinxada
  • 500 g de carn de vedella trinxada
  • 4 albergínies
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets
  • 2 ous
  • farina
  • safrà
  • oli, sal
  • molla de pa
  • 1 got de vi blanc
  • brou de carn o aigua

PREPARACIÓ

Comenceu el plat fent les mandonguilles: poseu en un bol les carns trinxades, la molla de pa (del dia abans), els ous, una mica de sal i el safrà torrat.
Barregeu-ho tot ben bé, feu les mandonguilles, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli calent. Pel que fa a les albergínies, convé que abans de fregir-les estiguin una estona amb sal, per tal que perdin una mica d'amargor. Talleu-les a trossos grans i fregiu-les en el mateix oli en què heu fregit les mandonguilles. Un cop fregides, traieu-les del foc i aprofiteu l'oli per fer el sofregit. Poseu-hi a daurar la ceba trinxada, i un cop daurada, afegiu-hi el tomàquet també trinxat. Deixeu-ho sofregir uns minuts i després tireu-hi el vi blanc del Priorat, i quan hagi reduït, tireu-hi una mica de brou de carn o d'aigua. Tot seguit, afegiu-hi les mandonguilles, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir uns 20 minuts. Passat aquest temps, poseu-hi les albergínies, prèviament fregides, manteniu-ho al foc 5 minuts més, i ja podeu servir-ho.
Anar al contingut