Mandonguilles a la jardinera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc i de vedella conté proteïnes de bona assimilació i vitamines del grup B. N'hem de prendre les parts més magres i retirar el greix visibleAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 500 g de carn picada de porc
- 300 g de carn picada de vedella
- 200 g capipota cuit
- 100 g de pa sec ratllat
- 70 g de nata
- 1 ou
- farina
- 250 g de sofregit
- 400 g de brou de pollastre
- 3 pastanagues
- 200 g de mongeta tendra
- 2 patates
- 5 escalunyes
- 2 tronxos d'api
- una culleradeta de sal
- una culleradeta de pebre
- cibulet
- alfàbrega
- coriandre
PREPARACIÓ
1.- Tallem el capipota cuit molt petit. En un bol, hi barregem les dues carns, el capipota tallat, l'ou batut, la nata, el pa ratllat, la sal i el pebre.
2.- En fem pilotetes, les enfarinem i les fregim fins que ens quedin mig cuites.
3.- Netegen, pelem i tallem totes les verdures a daus molt petits, excepte les escalunyes, que les tallem a rodanxes.
4.- Escaldem totes les verdures 3 minuts, excepte les escalunyes. Les refredarem amb aigua i glaçons per tallar-ne la cocció.
5.- En una cassola, hi aboquem el sofregit, el brou i un got d'aigua i quan arrengui el bull, hi afegim les mandonguilles mig cuites. Deixarem que faci xup-xup a foc mitjà durant uns 5 minuts.
6.- Hi afegim totes les verdures escaldades durant 2 minuts més i anirem remenant per incorporar tots els gustos.
7.- Piquem el cibulet, l'alfàbrega i el coriandre i ho tirem dins la cassola, just abans d'emplatar.
2.- En fem pilotetes, les enfarinem i les fregim fins que ens quedin mig cuites.
3.- Netegen, pelem i tallem totes les verdures a daus molt petits, excepte les escalunyes, que les tallem a rodanxes.
4.- Escaldem totes les verdures 3 minuts, excepte les escalunyes. Les refredarem amb aigua i glaçons per tallar-ne la cocció.
5.- En una cassola, hi aboquem el sofregit, el brou i un got d'aigua i quan arrengui el bull, hi afegim les mandonguilles mig cuites. Deixarem que faci xup-xup a foc mitjà durant uns 5 minuts.
6.- Hi afegim totes les verdures escaldades durant 2 minuts més i anirem remenant per incorporar tots els gustos.
7.- Piquem el cibulet, l'alfàbrega i el coriandre i ho tirem dins la cassola, just abans d'emplatar.