Makis de llamàntol
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Abellan
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Comerç 24, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 alvocat
- oli de gira-sol
- 1 llamàntol
- sal
- 1/2 pebrot jalapeño
- 12 fulles de coriandre
- pebre
- 50 g d'arròs
- salsa de soja
- oli de sèsam
- vinagre d'arròs
- suc de llima
PREPARACIÓ
Per fer el guacamole, poseu a la thermomix el pebrot jalapeño sense llavors, el coriandre, l'alvocat pelat i tallat a trossos,
, el suc de llima, la sal i el pebre i tritureu-ho fins que quedi una salsa ben fina.
A continuació, poseu l'arròs, que haureu rentat, en un cassó, cobriu-lo amb una mica d'aigua, tapeu el cassó i deixeu-lo coure durant 12 minuts. Després, escorreu l'arròs, poseu-lo en un bol juntament amb una mica de salsa de soja, vinagre d'arròs i oli de sèsam i remeneu-ho bé amb les mans.
Tot seguit, talleu làmines ben fines d'alvocat, poseu-les sobre un paper film, premseu-les bé, poseu-hi al mig el llamàntol tallat a rodanxes i l'arròs i emboliqueu-ho tot com si fos un caneló.
Per fer la salsa de coral, poseu a la thermomix el coral del llamàntol, l'oli de gira-sol i una mica de sal i tritureu-ho tot.
I ja per acabar, emplateu el caneló i poseu-hi la salsa de coral a un costat i el guacamole a l'altre.
, el suc de llima, la sal i el pebre i tritureu-ho fins que quedi una salsa ben fina.
A continuació, poseu l'arròs, que haureu rentat, en un cassó, cobriu-lo amb una mica d'aigua, tapeu el cassó i deixeu-lo coure durant 12 minuts. Després, escorreu l'arròs, poseu-lo en un bol juntament amb una mica de salsa de soja, vinagre d'arròs i oli de sèsam i remeneu-ho bé amb les mans.
Tot seguit, talleu làmines ben fines d'alvocat, poseu-les sobre un paper film, premseu-les bé, poseu-hi al mig el llamàntol tallat a rodanxes i l'arròs i emboliqueu-ho tot com si fos un caneló.
Per fer la salsa de coral, poseu a la thermomix el coral del llamàntol, l'oli de gira-sol i una mica de sal i tritureu-ho tot.
I ja per acabar, emplateu el caneló i poseu-hi la salsa de coral a un costat i el guacamole a l'altre.