Magret d'ànec amb chutney de pera escalivada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gonzalo Ferreruela
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ferreruela
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 magrets de 300 g
- 4 peres conferència
- 30 g de sucre morè
- 15 g de vinagre de xerès
- 4 làmines de gingebre fresc
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer el chutney de pera, emboliqueu les peres, senceres, amb paper d'alumini i poseu-les damunt les brases, a la barbacoa de sobretaula per escalivar-les. Quan ja estiguin fetes, deixeu-les reposar sense desembolicar per acabar d'escalivar.
A continuació, peleu les peres, talleu-les a quarts i reserveu-ne 4 quarts per guarnir el plat. Seguidament, poseu el sucre, el vinagre, la resta de les peres i el gingebre en un cassó, tapeu-lo i deixeu-lo coure a foc lent durant 5 minuts. Després, retireu el gingebre del cassó i tritureu amb el pímer el contingut restant: el sucre, el vinagre i les peres.
Tot seguit, marqueu el magret fent unes incisions a la pell, salpebreu-lo i rostiu-lo a la paella per la banda de la pell, però deixeu-lo rosat de dins. Finalment, talleu el magret a llesques.
I ja per acabar, emplateu els talls de magret, salseu-los amb el chutney i guarniu el plat amb els quarts de pera escalivada que havíeu reservat.
A continuació, peleu les peres, talleu-les a quarts i reserveu-ne 4 quarts per guarnir el plat. Seguidament, poseu el sucre, el vinagre, la resta de les peres i el gingebre en un cassó, tapeu-lo i deixeu-lo coure a foc lent durant 5 minuts. Després, retireu el gingebre del cassó i tritureu amb el pímer el contingut restant: el sucre, el vinagre i les peres.
Tot seguit, marqueu el magret fent unes incisions a la pell, salpebreu-lo i rostiu-lo a la paella per la banda de la pell, però deixeu-lo rosat de dins. Finalment, talleu el magret a llesques.
I ja per acabar, emplateu els talls de magret, salseu-los amb el chutney i guarniu el plat amb els quarts de pera escalivada que havíeu reservat.