Magdalenes de pernil i formatge

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ester Fernández (gestora financera de Viladecans)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Ingredients ecològics per a 20 unitats:
  • 2 tasses de farina blanca
  • 1 tassa de llet
  • 1/2 tassa d'oli
  • 2 ous
  • 1 sobre de llevat
  • 100 g formatge ratllat emmental
  • 100 g de formatge cremós
  • 250 g de pernill dolç
  • 4 tomàquets vermells
  • pebre (opcional)
  • orenga
  • 1 ceba tendra
  • sal
  • sucre
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 220 graus.

Mentrestant, talleu la ceba petita i enrossiu-la en una paella amb una mica d'oli fins que blanquegi, un minut aproximadament. Seguidament, talleu el pernil a daus grossos, afegiu-lo a la paella, deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts i reserveu-ho.

A continuació, poseu en un bol gros els ingredients secs: la farina, el llevat una mica de sucre i una mica de sal, i barregeu-ho bé. Després, en un bol diferent poseu-hi els elements humits: els ous, la llet i l'oli, i barregeu-ho amb unes varetes. Quan estigui tot ben barrejat, afegiu-hi el formatge cremós i continueu barrejant-ho. Tot seguit, barregeu els ingredients del segon bol amb els del primer bol (tot al bol gros), afegiu-hi també el formatge ratllat i continueu remenant-ho. Un cop tot ben integrat, afegiu-hi el sofregit de ceba i pernil dolç, el pebre i l'orenga, remeneu-ho bé, ompliu els motllos (metàl•lics o de silicona) amb els papers de magdalena i amb l'ajuda de dues culleres soperes, ompliu-los amb la massa. Finalment, talleu el tomàquet a rodanxes, poseu-lo per sobre de la massa juntament amb una mica d'orenga i deixeu-ho coure al forn uns 5-6 minuts a 220 graus. Passats aquests minuts, abaixeu la temperatura a 180 graus i deixeu-ho coure uns 15-20 minuts més. Punxeu-les per comprovar que ja són cuites.

I ja per acabar, traieu les magdalenes del forn, desemmotlleu-les en calent de seguida i ja podeu servir-les.
Anar al contingut