Maduixots amb granissat de romaní

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Rovira
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel rural "Els casals", Berguedà

INGREDIENTS

  • Per a la infusió:
  • 1 kg de maduixots
  • 225-300 g de sucre
  • Per al granissat de romaní:
  • 1 kg de sucre
  • 8 llimones
  • 150 g de glucosa
  • 1l de nata
  • 1/2 l de llet
  • 80 g de romaní
  • 8 rovell d'ou
  • 35 g de gelatina en pols

PREPARACIÓ

Poseu les maduixes tallades en un bol amb el sucre i tapeu-lo amb un paper film. Deixeu-ho coure al bany maria durant 3 hores i mitja.
Després, coleu-ho i deixeu reposar la infusió durant 24 hores a la nevera.

A continuació, poseu en un cassó la llet, la nata, el suc de llimona, la ratlladura de pell de llimona i el romaní, i deixeu-ho infusionar. Després, coleu-ho i poseu la llet i la nata en un altre cassó, afegiu-hi els rovells, el sucre, la gelatina en pols i el xarop de glucosa, i deixeu-ho coure procurant que no superi els 85 graus fins a obtenir la textura d'una crema. Tot seguit, poseu la crema a la nevera fins que estigui ben freda i després deixeu-la al congelador fins que estigui ben dura.

Finalment, poseu al fons del plat unes maduixes tallades ben petites, cobriu-les amb infusió de maduixa i poseu-hi una bola de granissat de romaní a sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de romaní.
Anar al contingut