Maduixots amb crema de iogurt i xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sandra González
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tugues, Lleida

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 16 maduixots
  • 60 g de pistatxos crus
  • Per a la crema de iogurt:
  • 71 g de nata (35% MG)
  • 35 g de cobertura blanca “ivoire”
  • 53 g iogurt
  • Per als brownies:
  • 42 g cobertura de xocolata 70%
  • 75 g de mantega
  • 60 g d'ou
  • 90 g de sucre
  • 36 g de farina (de pastisseria, fluixa)

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus.

Per fer el brownie, poseu la cobertura de xocolata negra en un bol de vidre i escalfeu-ho al microones durant dos minuts a potència mitjana perquè es desfaci. Després, al mateix bol, barregeu la xocolata fosa amb la mantega i reserveu-ho.

A continuació, amb unes varetes manuals, bateu els ous amb el sucre. Quan el sucre estigui ben integrat, afegiu aquesta barreja al bol de la xocolata amb la mantega i remeneu-ho bé perquè quedi ben integrat. Seguidament, poseu-hi la farina, torneu-ho a barrejar bé, aboqueu-ho en plaques de dos centímetres d'alçada i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 20 minuts. Quan estigui cuit, deixeu-ho refredar una mica i talleu-ho en porcions quadrades.

Per fer la crema de iogurt i xocolata blanca, poseu a bullir la nata en un cassó. Quan arrenqui el bull, aboqueu-la en un bol, afegiu-hi la xocolata blanca i el iogurt, barregeu-ho amb una espàtula perquè quedi tot ben desfet i deixeu-ho refredar a la nevera.

Finalment, talleu els maduixots, ja nets, a quarts.

I ja per acabar, poseu una mica de crema de iogurt i xocolata blanca en un plat i al damunt col•loqueu-hi els maduixots, els pistatxos i uns quants daus de brownie.
Anar al contingut