Lluç farcit de bou de mar i shiitake
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Blasi
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El lliure, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 lluç d'1 kg
- 4 unitats de shiitake
- 1/2 l de fumet vermell de peix
- mantellina o tela de fetge
- fonoll
- sal
- pebre blanc mòlt
- farina
- oli de gira-sol
- oli d'oliva Per al bou de mar:
- 1 bou de mar de 350 g
- 1 ceba
- 1 tija d'api
- 2 pastanagues
- sal
- pebre negre en gra
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu el bou de mar durant 10 minuts en una olla amb aigua, ceba, pastanaga, api i pebre en gra.
A continuació, confiteu el shiitake en una paella amb oli de gira-sol i salpebreu-lo. Mentrestant, traieu la carn del bou de mar i poseu-la en un bol. Tot seguit, salpebreu les supremes de lluç. Col·loqueu una suprema sobre la mantellina, poseu-hi a sobre la carn de bou i el shiitake confitat i tapeu-ho amb una altra suprema. Emboliqueu-ho tot amb la mantellina. Després, enfarineu-ho i fregiu-ho en una paella amb oli durant 3 minuts. Per fer la salsa, reduïu en una paella ben calenta el fumet perfumat amb fonoll i afegiu-hi uns trossos de shiitake. I ja, per acabar, emplateu el lluç farcit i decoreu-ho amb la salsa i el shiitake.
A continuació, confiteu el shiitake en una paella amb oli de gira-sol i salpebreu-lo. Mentrestant, traieu la carn del bou de mar i poseu-la en un bol. Tot seguit, salpebreu les supremes de lluç. Col·loqueu una suprema sobre la mantellina, poseu-hi a sobre la carn de bou i el shiitake confitat i tapeu-ho amb una altra suprema. Emboliqueu-ho tot amb la mantellina. Després, enfarineu-ho i fregiu-ho en una paella amb oli durant 3 minuts. Per fer la salsa, reduïu en una paella ben calenta el fumet perfumat amb fonoll i afegiu-hi uns trossos de shiitake. I ja, per acabar, emplateu el lluç farcit i decoreu-ho amb la salsa i el shiitake.