Lluç del Mediterrani amb enciam de mar i cloïsses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Maria Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Melba, Vic
INGREDIENTS
- 4 lloms de lluç de 160 g
- 20 g d'enciam de mar deshidratat
- 20 g d'espaguetis de mar deshidratats
- 1 l d'aigua mineral
- 16 cloïsses
- fumet de lluç
- oli
- sal
- 1 l d'aigua mineral
PREPARACIÓ
Per fer el coulis d'enciam de mar, poseu l'enciam de mar en un bol amb aigua mineral calenta durant 10 minuts.
Després, poseu-lo en un cassó i deixeu-lo bullir durant 10 minuts. Seguidament, tritureu-lo a la Thermomix, coleu-lo i reserveu-lo.
A continuació, poseu els espaguetis de mar en un cassó amb aigua mineral calenta durant 10 minuts. Després, poseu-los en un cassó, deixeu-los bullir durant 25 minuts, escorreu-los i reserveu-los.
Tot seguit, en un cassó amb l'aigua mineral bullint, escaldeu les cloïsses durant uns segons i després refredeu-les en un bol amb aigua i gel.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli i sal salteu els lloms de lluç pel cantó de la pell fins que quedin dauradets.
I ja per acabar, emplateu el coulis d'enciam de mar, poseu-hi el llom de lluç a sobre, cobriu-lo amb els espaguetis de mar, poseu-hi les cloïsses al voltant i salseu-ho tot amb el fumet de lluç.
Després, poseu-lo en un cassó i deixeu-lo bullir durant 10 minuts. Seguidament, tritureu-lo a la Thermomix, coleu-lo i reserveu-lo.
A continuació, poseu els espaguetis de mar en un cassó amb aigua mineral calenta durant 10 minuts. Després, poseu-los en un cassó, deixeu-los bullir durant 25 minuts, escorreu-los i reserveu-los.
Tot seguit, en un cassó amb l'aigua mineral bullint, escaldeu les cloïsses durant uns segons i després refredeu-les en un bol amb aigua i gel.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli i sal salteu els lloms de lluç pel cantó de la pell fins que quedin dauradets.
I ja per acabar, emplateu el coulis d'enciam de mar, poseu-hi el llom de lluç a sobre, cobriu-lo amb els espaguetis de mar, poseu-hi les cloïsses al voltant i salseu-ho tot amb el fumet de lluç.