Lluç de palangre amb salsa de tinta i espàrrecs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor Quintillà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
INGREDIENTS
- 4 trossos de lluç de palangre
- 1/2 l de fumet
- tinta de sèpia
- 1 ceba petita
- 1 pebrot verd
- 1 gra d'all
- 8 espàrrecs blancs
- oli d'oliva i sal
- 1 gotet de vi blanc
PREPARACIÓ
Per fer la salsa de tinta, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada.
Quan estigui daurada, afegiu-hi l'all i el pebrot picats. Quan agafin color, poseu-hi la tinta de calamar i el vi blanc.
Quan el vi hagi reduït, afegiu-hi el fumet i deixeu-ho coure tot durant 5 minuts. Seguidament, tritureu-ho amb el túrmix, coleu-ho i reserveu-ho.
A continuació, en un cassó amb aigua i sal bulliu els espàrrecs, pelats i tallats per la meitat, durant uns 6 o 7 minuts. Després, deixeu-los refredar al mateix cassó.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu el lluç, salat, per la part de la pell.
Quan la pell estigui torrada, doneu-li la volta, poseu els espàrrecs a la mateixa paella i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts.
I ja per acabar, feu una base de salsa al centre del plat, poseu-hi el lluç a sobre i els espàrrecs al costat.
Quan estigui daurada, afegiu-hi l'all i el pebrot picats. Quan agafin color, poseu-hi la tinta de calamar i el vi blanc.
Quan el vi hagi reduït, afegiu-hi el fumet i deixeu-ho coure tot durant 5 minuts. Seguidament, tritureu-ho amb el túrmix, coleu-ho i reserveu-ho.
A continuació, en un cassó amb aigua i sal bulliu els espàrrecs, pelats i tallats per la meitat, durant uns 6 o 7 minuts. Després, deixeu-los refredar al mateix cassó.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu el lluç, salat, per la part de la pell.
Quan la pell estigui torrada, doneu-li la volta, poseu els espàrrecs a la mateixa paella i salteu-ho tot junt durant un parell de minuts.
I ja per acabar, feu una base de salsa al centre del plat, poseu-hi el lluç a sobre i els espàrrecs al costat.