Lluç amb tomàquet i pinyons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Beni Tabaras
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pinyons son un dels fruits secs més rics en proteïnes vegetals, inclús en té més que les nous.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 lluç d'1 kg 200 (aprox.)
  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 400 g de pinyons
  • sal
  • una mica de farina blanca
  • un polsim de sucre (opcional)
  • oli d'oliva
  • Per a la maionesa:
  • 1 ou
  • 1 got d'oli
  • unes gotes de llimona

PREPARACIÓ

Per començar, saleu el lluç, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb una mica d'oli.

Quan estigui dauradet, retireu-lo, reserveu-lo i a la mateixa paella salteu-hi els pinyons.

Quan estiguin rossos, poseu-los en un bol i tritureu-los amb el túrmix.

A continuació, a la mateixa paella sofregiu el tomàquet, ja pelat i ratllat, amb una mica de sal i sucre. Després, afegiu-hi els pinyons triturats, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir uns minuts més.

Mentrestant, per fer la maionesa, poseu en un bol l'oli, l'ou i la llimona i tritureu-ho amb el túrmix.

Tot seguit, poseu el lluç en una safata de forn, cobriu-lo amb el sofregit de tomàquet i pinyons i deixeu-lo coure al forn durant 20 minuts a 200 graus.

Finalment, quan el lluç ja estigui cuit, cobriu-lo amb la maionesa i gratineu-lo al forn durant un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu el lluç tallat a trossos.
Anar al contingut