Lluç amb tomàquet i pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Beni Tabaras
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Els pinyons son un dels fruits secs més rics en proteïnes vegetals, inclús en té més que les nous.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 lluç d'1 kg 200 (aprox.)
- 1 kg de tomàquets madurs
- 400 g de pinyons
- sal
- una mica de farina blanca
- un polsim de sucre (opcional)
- oli d'oliva
- Per a la maionesa:
- 1 ou
- 1 got d'oli
- unes gotes de llimona
PREPARACIÓ
Per començar, saleu el lluç, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb una mica d'oli.
Quan estigui dauradet, retireu-lo, reserveu-lo i a la mateixa paella salteu-hi els pinyons.
Quan estiguin rossos, poseu-los en un bol i tritureu-los amb el túrmix.
A continuació, a la mateixa paella sofregiu el tomàquet, ja pelat i ratllat, amb una mica de sal i sucre. Després, afegiu-hi els pinyons triturats, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir uns minuts més.
Mentrestant, per fer la maionesa, poseu en un bol l'oli, l'ou i la llimona i tritureu-ho amb el túrmix.
Tot seguit, poseu el lluç en una safata de forn, cobriu-lo amb el sofregit de tomàquet i pinyons i deixeu-lo coure al forn durant 20 minuts a 200 graus.
Finalment, quan el lluç ja estigui cuit, cobriu-lo amb la maionesa i gratineu-lo al forn durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu el lluç tallat a trossos.
Quan estigui dauradet, retireu-lo, reserveu-lo i a la mateixa paella salteu-hi els pinyons.
Quan estiguin rossos, poseu-los en un bol i tritureu-los amb el túrmix.
A continuació, a la mateixa paella sofregiu el tomàquet, ja pelat i ratllat, amb una mica de sal i sucre. Després, afegiu-hi els pinyons triturats, remeneu-ho bé i deixeu-ho sofregir uns minuts més.
Mentrestant, per fer la maionesa, poseu en un bol l'oli, l'ou i la llimona i tritureu-ho amb el túrmix.
Tot seguit, poseu el lluç en una safata de forn, cobriu-lo amb el sofregit de tomàquet i pinyons i deixeu-lo coure al forn durant 20 minuts a 200 graus.
Finalment, quan el lluç ja estigui cuit, cobriu-lo amb la maionesa i gratineu-lo al forn durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu el lluç tallat a trossos.