Lluç amb puré de carxofes i bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Eva Hausmann
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Olea, Olesa de Montserrat
INGREDIENTS
- 4 rodanxes de lluç de 200 g cadascuna
- 1 kg de carxofes
- 1/2 kg de bolets barrejats
- 100 ml de brou fosc de gallina
- oli d'oliva, sal i pebre
- farigola fresca
- suc de llimona
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua, sal i suc de llimona bulliu les carxofes ja pelades.
Quan estiguin cuites, coleu-les, poseu-les en un bol juntament amb oli d'oliva i una mica de sal i tritureu-les bé amb el túrmix. Seguidament, passeu el puré pel colador xinès, poseu-lo en un cassó i escalfeu-lo una mica.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets tallats a trossos. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el brou, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les rodanxes de lluç. Quan estiguin dauradetes, poseu la paella al forn durant 3 minuts a 200 graus perquè s'acabin de coure.
I ja per acabar, emplateu el puré de carxofes, poseu-hi el lluç a sobre, els bolets al voltant i guarniu el plat amb una mica de farigola.
Quan estiguin cuites, coleu-les, poseu-les en un bol juntament amb oli d'oliva i una mica de sal i tritureu-les bé amb el túrmix. Seguidament, passeu el puré pel colador xinès, poseu-lo en un cassó i escalfeu-lo una mica.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets tallats a trossos. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el brou, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les rodanxes de lluç. Quan estiguin dauradetes, poseu la paella al forn durant 3 minuts a 200 graus perquè s'acabin de coure.
I ja per acabar, emplateu el puré de carxofes, poseu-hi el lluç a sobre, els bolets al voltant i guarniu el plat amb una mica de farigola.