Lluç amb puré de carxofes i bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Eva Hausmann
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Olea, Olesa de Montserrat

INGREDIENTS

  • 4 rodanxes de lluç de 200 g cadascuna
  • 1 kg de carxofes
  • 1/2 kg de bolets barrejats
  • 100 ml de brou fosc de gallina
  • oli d'oliva, sal i pebre
  • farigola fresca
  • suc de llimona

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua, sal i suc de llimona bulliu les carxofes ja pelades.

Quan estiguin cuites, coleu-les, poseu-les en un bol juntament amb oli d'oliva i una mica de sal i tritureu-les bé amb el túrmix. Seguidament, passeu el puré pel colador xinès, poseu-lo en un cassó i escalfeu-lo una mica.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu els bolets tallats a trossos. Quan estiguin rossos, afegiu-hi el brou, rectifiqueu-ho de sal i pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les rodanxes de lluç. Quan estiguin dauradetes, poseu la paella al forn durant 3 minuts a 200 graus perquè s'acabin de coure.

I ja per acabar, emplateu el puré de carxofes, poseu-hi el lluç a sobre, els bolets al voltant i guarniu el plat amb una mica de farigola.
Anar al contingut