Lluç amb patates
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carl Borg
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Andaira, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 talls de llom de lluç de 180 g
- oli, sal, sal grossa, pebre negre
- Per al puré de patates:
- 4 patates grosses
- 1 got de llet
- sal
- 40 g de mantega
- 100 g de nata líquida
- Per a la infusió de pells de patata:
- les pells de les patates
- 1/2 l d'aigua mineral
PREPARACIÓ
Per fer la infusió de pells de patata, peleu les patates i deixeu-hi una pell molt gruixuda.
A continuació, reserveu les patates en un plat i poseu les pells en una safata de forn i deixeu-les-hi coure durant 25 minuts a 200 graus. Quan ja estiguin cuites, cobriu-les amb aigua mineral i deixeu-les reposar a la nevera durant 24 hores. Passades les 24 hores, coleu la infusió i poseu-la en una gerra.
Per fer el puré de patates, poseu en un cassó amb aigua les patates que teníeu reservades tallades a trossos, la llet, la nata líquida i la sal, i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Tot seguit, retireu les patates, poseu-les en un bol i aixafeu-les amb una forquilla. A continuació, afegiu-hi la mantega, la sal, el pebre, una mica d'aigua de la cocció i remeneu-ho bé.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu els talls de lluç salpebrats.
I ja per acabar, emplateu el puré de patates, poseu-hi el lluç a sobre amb una mica de sal grossa i aboqueu-hi la infusió al voltant.
A continuació, reserveu les patates en un plat i poseu les pells en una safata de forn i deixeu-les-hi coure durant 25 minuts a 200 graus. Quan ja estiguin cuites, cobriu-les amb aigua mineral i deixeu-les reposar a la nevera durant 24 hores. Passades les 24 hores, coleu la infusió i poseu-la en una gerra.
Per fer el puré de patates, poseu en un cassó amb aigua les patates que teníeu reservades tallades a trossos, la llet, la nata líquida i la sal, i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Tot seguit, retireu les patates, poseu-les en un bol i aixafeu-les amb una forquilla. A continuació, afegiu-hi la mantega, la sal, el pebre, una mica d'aigua de la cocció i remeneu-ho bé.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli, fregiu els talls de lluç salpebrats.
I ja per acabar, emplateu el puré de patates, poseu-hi el lluç a sobre amb una mica de sal grossa i aboqueu-hi la infusió al voltant.