Lluerna amb tàrtar de tomàquet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Carrió
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Les tàperes son la poncella d'un arbust molt estès pel Mediterrani. Es molt ric en flavonoids que li atorguen propietats antiinflamatories i antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 lluerna d'1,5 kg
- sal i oli d'oliva
- Per al tàrtar:
- 1 kg de tomàquet vermell, però ferm
- 1 ceba tendra
- 50 g de tàperes
- 1 culleradeta de mostassa antiga
- 1 cullerada de vinagre
- oli d'oliva i sal
- Per a la reducció de vi:
- 300 cl de vi blanc
- 25 g de sucre
- 100 g de mantega
PREPARACIÓ
Per fer el tàrtar, escaldeu els tomàquets, peleu-los, traieu-ne les llavors, talleu-los a dauets, poseu-los en un bol juntament amb la ceba tendra, també tallada a dauets, les tàperes picades, la mostassa, el vinagre, la sal, l'oli, remeneu-ho bé i deixeu-ho macerar a la nevera.
Per fer la reducció de vi blanc, poseu en un cassó el vi blanc i el sucre i deixeu-ho coure a foc suau fins que redueixi a la meitat. Seguidament, afegiu-hi la mantega, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir una estona més fins que quedi una crema suau.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli i sal salteu la lluerna tallada a trossos fins que estigui dauradeta.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el tàrtar, premseu-ho bé, desemmotlleu-ho, poseu-hi la lluerna a sobre i salseu-ho tot amb la reducció de vi blanc.
Per fer la reducció de vi blanc, poseu en un cassó el vi blanc i el sucre i deixeu-ho coure a foc suau fins que redueixi a la meitat. Seguidament, afegiu-hi la mantega, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir una estona més fins que quedi una crema suau.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli i sal salteu la lluerna tallada a trossos fins que estigui dauradeta.
I ja per acabar, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el tàrtar, premseu-ho bé, desemmotlleu-ho, poseu-hi la lluerna a sobre i salseu-ho tot amb la reducció de vi blanc.