Llom farcit de poma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Miracle Serra
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuina Miracle, Sant Just Desvern (Baix Llobregat)
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes i en vitamines del grup B. Cal menjar-ne les parts més magres, com el llom, i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 2 kg de llom de porc
  • 0,5 kg de carn picada de vedella i porc
  • 2 pomes
  • 100 g d'ametlles torrades picades
  • mantega
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre
  • Per a la salsa
  • 100 g d'ametlles torrades moltes
  • 3 pomes
  • 2 cebes
  • 1 copa de conyac
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Per començar, tallem la peça de carn perquè quedi com un rectangle. (O bé demanem a la carnisseria que ens ho facin). Escalfem el forn a 180º.

Pelem les pomes i les tallem a daus. Posem una paella al foc amb mantega i saltem la poma. Salpebrem la carn picada. Cobrim el llom amb la carn picada crua, la poma cuita i les ametlles picades.

Enrotllem el llom i el cosim amb fil i agulla. El posem a la safata que anirà al forn. El salpebrem i hi afegim una mica d'oli, aigua i conyac. Baixem el forn a 150º i hi posem el llom a coure durant 45 minuts.

Mentrestant, fem la salsa. En una paella, enrossim les cebes amb una mica d'oli durant 20 minuts. Pelem i tallem les pomes. Les afegim juntament amb el conyac, les ametlles torrades mòltes i mig got d'aigua. Deixem que cogui 10 minuts.

Traiem el llom del forn. Hi afegim un raig de conyac i ho deixem coure 15 o 20 minuts més. Quan el traiem del forn, aprofitem el suc que ha tret la carn per afegir-lo a la salsa. El posem en un bol juntament amb la salsa que ja teníem i la triturem amb el pímer. Deixem refredar el llom.

I per acabar, tallem el llom i el servim amb la salsa al nostre gust.
Anar al contingut