Llom de xai rostit amb cuscús

imatge de recurs

INGREDIENTS

  • 600 g de llom de xai
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 branca d'api
  • 1 gotet de vi blanc
  • 3 grans d'all
  • 200 g de ceps
  • 200 g de móres
  • 100 g de sèmola de cuscús
  • sal i pebre
  • 1 branqueta de romaní
  • 1/2 l de brou d'au
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

En primer lloc, salpebreu el llom de xai i daureu-lo durant un minut en una cassola amb oli ben calent.
Després afegiu-hi les verdures tallades petites (api, porro, pastanaga i all) i una branca de romaní. Deixeu-ho coure a foc lent. Mentrestant, bulliu durant 2 minuts el cuscús en un cassó amb aigua i sal. Un cop cuit, coleu-lo i refredeu-lo amb força aigua freda. Quan les verdures ja estiguin daurades, tireu-hi el vi blanc i deixeu-ho reduir. Després aboqueu-hi el brou. Netegeu els ceps amb un drap mullat, talleu-los a làmines i salteu-los en una paella amb poc oli. Salpebreu-los. Un cop tingueu la salsa reduïda, passeu-la pel colador xinès i poseu-la al foc fins que arrenqui el bull. En aquest punt poseu-hi les móres i retireu-la del foc. Abans de començar a muntar el plat, escalfeu el cuscús 1 minut al microones. Després col.loqueu-lo en un motlle circular i poseu-hi a sobre els ceps saltats i el llom de xai (abans ja l'haureu tallat). Finalment, desemmotlleu-ho i serviu-ho amb la salsa. Podeu decorar el plat amb julivert.
Anar al contingut