Llom de xai amb amanida de fulles i flors
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 4 lloms de xai sense os
- 2 dl d'oli d'oliva extra verge
- 100 g d'olives negres
- fulles tendres de remolatxa, espinacs, dent de lleó, ficoide glaciale, flors silvestres de romaní, de diplotaxis, de verònica, de lamium
- sal gruixuda
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el llom de xai i marqueu-lo en una paella ben calenta amb una mica d'oli.
Quan estigui daurat, acabeu de coure-ho al forn a 140 o 150 graus. Per fer l'oli d'olives negres, deshidrateu les olives al forn a temperatura baixa. Després, poseu les olives sense pinyol i l'oli en un pot i tritureu-ho amb el 'túrmix'. Per fer l'amanida, poseu les fulles i les flors en un bol, amaniu-ho amb l'oli d'olives. I ja per acabar, emplateu l'amanida i el llom. Decoreu-ho amb sal Maldon i una mica d'oli d'olives negres.
Quan estigui daurat, acabeu de coure-ho al forn a 140 o 150 graus. Per fer l'oli d'olives negres, deshidrateu les olives al forn a temperatura baixa. Després, poseu les olives sense pinyol i l'oli en un pot i tritureu-ho amb el 'túrmix'. Per fer l'amanida, poseu les fulles i les flors en un bol, amaniu-ho amb l'oli d'olives. I ja per acabar, emplateu l'amanida i el llom. Decoreu-ho amb sal Maldon i una mica d'oli d'olives negres.