Llom de xai al cardamom amb mil fulls de patata i botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Gaig, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 jocs de mitjanes de xai
- 4 patates
- 200 g de botifarra negra
- 1/2 ceba
- 1/2 cabeça d'alls
- 1 pastanaga
- 20 baines de cardamom verd
- 10 cullerades de nata líquida
- 1 cullerada de farina
- oli d'oliva verge, sal i pebre
- mantega
PREPARACIÓ
Comenceu preparant la salsa: en una cassola amb oli, poseu-hi els retalls del xai i espereu que agafin color.
Seguidament tireu-hi les hortalisses: la pastanaga, mitja cabeça d'alls i la ceba tallada i torneu-ho a deixar una estona fins que quedi ben estofat. Aleshores tireu-hi la farina, l'aigua i unes baines de cardamom verd. Deixeu-ho bullir una hora i mitja i llavors passeu-ho pel colador xinès. Reserveu-ho. L'acompanyament serà un mil fulls de patata i botifarra negra. Per començar, talleu les patates a làmines ben fines i comenceu a col.locar-les en un motlle, fent la primera capa. Pel damunt poseu-hi la capa de botifarra negra esparracada, una altra de patata, una mica de sal i crema de llet. Seguiu així fins que el motlle estigui ple i llavors poseu-lo al forn durant 45 minuts a una temperatura de 160º. Traieu-lo i guardeu-lo a la nevera (és aconsellable fer-ho d'un dia per l'altre). D'altra banda, salpebreu el llom de xai i fregiu-lo en una paella. Quan trobeu que estigui al punt reserveu-lo. I a la mateixa paella, aboqueu-hi la salsa que heu preparat anteriorment, unes baines de cardamom i escalfeu-ho. Abans d'emplatar-ho, escalfeu també el mil fulls posant-lo uns minuts al forn.
Seguidament tireu-hi les hortalisses: la pastanaga, mitja cabeça d'alls i la ceba tallada i torneu-ho a deixar una estona fins que quedi ben estofat. Aleshores tireu-hi la farina, l'aigua i unes baines de cardamom verd. Deixeu-ho bullir una hora i mitja i llavors passeu-ho pel colador xinès. Reserveu-ho. L'acompanyament serà un mil fulls de patata i botifarra negra. Per començar, talleu les patates a làmines ben fines i comenceu a col.locar-les en un motlle, fent la primera capa. Pel damunt poseu-hi la capa de botifarra negra esparracada, una altra de patata, una mica de sal i crema de llet. Seguiu així fins que el motlle estigui ple i llavors poseu-lo al forn durant 45 minuts a una temperatura de 160º. Traieu-lo i guardeu-lo a la nevera (és aconsellable fer-ho d'un dia per l'altre). D'altra banda, salpebreu el llom de xai i fregiu-lo en una paella. Quan trobeu que estigui al punt reserveu-lo. I a la mateixa paella, aboqueu-hi la salsa que heu preparat anteriorment, unes baines de cardamom i escalfeu-ho. Abans d'emplatar-ho, escalfeu també el mil fulls posant-lo uns minuts al forn.