Llom de senglar amb moniato, vainilla i cafè
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Ferruz
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lobac dArtur Martínez, Terrassa
- Informació nutricional -Obre
La carn de senglar, si la comparem amb la de porc, és més proteica i menys greixosa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 600 g de llom de senglar sencer
- 1 culleradeta de cafè soluble
- germinats de sisho lila
- Per fer el puré:
- 200 g de moniatos
- 50 g de sucre
- 1/2 canó de vainilla
- 1 full de gelatina
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en remull en aigua freda els fulls de gelatina de 5 a 10 minuts.
Mentrestant, bulliu els moniatos, a partir d'aigua freda, amb la pell, durant 20 minuts aproximadament, fins que quedin cuits.
Seguidament, obriu la tija de la vainilla longitudinalment i traieu-ne les llavors.
A continuació, peleu els moniatos, poseu la polpa, encara calenta, en un got batedor juntament amb el sucre, les llavors de la vainilla i el full de gelatina escorregut, tritureu-ho bé i reserveu-ho en calent fins al moment de servir el plat.
Finalment, feu el senglar a talls i marqueu-ne un tall per plat, en una planxa ben calenta, amb unes gotes d'oli.
I ja per acabar, feu una llàgrima amb el puré de moniato, colloqueu-hi a sobre el llom de senglar, tireu-hi el cafè soluble per sobre i decoreu-ho amb germinats de shiso lila.
Mentrestant, bulliu els moniatos, a partir d'aigua freda, amb la pell, durant 20 minuts aproximadament, fins que quedin cuits.
Seguidament, obriu la tija de la vainilla longitudinalment i traieu-ne les llavors.
A continuació, peleu els moniatos, poseu la polpa, encara calenta, en un got batedor juntament amb el sucre, les llavors de la vainilla i el full de gelatina escorregut, tritureu-ho bé i reserveu-ho en calent fins al moment de servir el plat.
Finalment, feu el senglar a talls i marqueu-ne un tall per plat, en una planxa ben calenta, amb unes gotes d'oli.
I ja per acabar, feu una llàgrima amb el puré de moniato, colloqueu-hi a sobre el llom de senglar, tireu-hi el cafè soluble per sobre i decoreu-ho amb germinats de shiso lila.