Llom de salmó amb galeta de sal gruixuda
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Delicius (Hotel Balneari Vichy Catalán), Caldes de Malavella
INGREDIENTS
- 800 g de salmó
- 2 escalunyes
- 1 copa de vi blanc
- un polsim de sal
- pebre blanc
- sal gruixuda
- cebollí
PREPARACIÓ
Comenceu tallant la pell del salmó en forma de quadrat. Poseu-la a la placa del forn amb la sal per sobre.
Coeu-ho al forn entre 1 hora i 1 hora i mitja a 140 graus. Quan hagi passat aquest temps, passeu la galeta de sal gruixuda en un plat.
A la mateixa plata, poseu oli i l'escalunya trinxada que ens servirà de base per al llom salpebrat. Deixeu-ho al forn uns 6 minuts. Quan hagin passat 3 minuts, tireu-hi una copa de vi blanc.
Feu la vinagreta amb l'oli enriquit amb cotna de pernil d'ànec unes 2 o 3 hores a uns 50 graus de temperatura. A més, afegiu-hi els pinyons, la xalota, les faves pelades, els espàrrecs de bosc tallats ben petits, el pernil d'ànec i els pebrots escalivats tallats ben petits. Salpebreu-ho. Afegiu-hi el vinagre de cava i el de sidra.
Finalment, ja podeu muntar el plat amb la galeta de sal gruixuda al costat del salmó. Tireu-hi la vinagreta per sobre.
Coeu-ho al forn entre 1 hora i 1 hora i mitja a 140 graus. Quan hagi passat aquest temps, passeu la galeta de sal gruixuda en un plat.
A la mateixa plata, poseu oli i l'escalunya trinxada que ens servirà de base per al llom salpebrat. Deixeu-ho al forn uns 6 minuts. Quan hagin passat 3 minuts, tireu-hi una copa de vi blanc.
Feu la vinagreta amb l'oli enriquit amb cotna de pernil d'ànec unes 2 o 3 hores a uns 50 graus de temperatura. A més, afegiu-hi els pinyons, la xalota, les faves pelades, els espàrrecs de bosc tallats ben petits, el pernil d'ànec i els pebrots escalivats tallats ben petits. Salpebreu-ho. Afegiu-hi el vinagre de cava i el de sidra.
Finalment, ja podeu muntar el plat amb la galeta de sal gruixuda al costat del salmó. Tireu-hi la vinagreta per sobre.