Llom de porc senglar amb salsa de pernil
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Formentí
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Alàs, Alas i Cerc
INGREDIENTS
- 3/4 de kg de llom de porc senglar
- 60 g de cansalada viada ibèrica
- 100 g de fruita vermella
- 100 g de pernil ibèric
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 3 grans d'all
- 1 tassa de fons de carn
- oli, sal, sucre
- -2 nous de mantega
- pebre negre
- ramet d'herbes
PREPARACIÓ
Per començar, emboliqueu el llom de porc amb la cansalada ibèrica, salpebreu-lo i fregiu-lo en una paella amb una mica d'oli.
Per fer la salsa de pernil, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu la pastanaga, el porro, la ceba i els alls, tot tallat a daus.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi el pernil ibèric tallat a daus i el ramet d'herbes, deixeu-ho sofregir 5 minuts més, poseu-hi el fons de carn i deixeu-ho coure.
A continuació, passeu-ho pel colador xinès, poseu la salsa en un cassó, rectifiqueu de sal, afegiu-hi una mica de mantega i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica de mantega i sucre, salteu els fruits vermells.
I ja per acabar, emplateu el llom tallat a làmines, salseu-ho amb la salsa de pernil i poseu-hi al voltant els fruits vermells.
Per fer la salsa de pernil, en un cassó amb una mica d'oli, sofregiu la pastanaga, el porro, la ceba i els alls, tot tallat a daus.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi el pernil ibèric tallat a daus i el ramet d'herbes, deixeu-ho sofregir 5 minuts més, poseu-hi el fons de carn i deixeu-ho coure.
A continuació, passeu-ho pel colador xinès, poseu la salsa en un cassó, rectifiqueu de sal, afegiu-hi una mica de mantega i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts més.
Tot seguit, en una paella amb una mica de mantega i sucre, salteu els fruits vermells.
I ja per acabar, emplateu el llom tallat a làmines, salseu-ho amb la salsa de pernil i poseu-hi al voltant els fruits vermells.