Llom de porc ecològic a la sal amb suc de rostit i pomes de Girona amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Maria Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Melba, Vic
INGREDIENTS
- 1 kg de llom de porc en una peça
- 2 kg de sal grossa
- 2 clares d'ou
- fulles de sàlvia
- 2 grans d'all
- pebre
- 1 l de suc de rostit
- Per guarnir:
- 4 pomes de Girona (IGP)
- 2 cullerades de mantega
- 1 cullerada de mel
- 1 cullerada de vinagre de poma
PREPARACIÓ
Per començar, cobriu el llom de porc amb pebre, poseu-hi els grans d'all i les fulles de sàlvia a dintre i deixeu-lo macerar durant 12 hores a la nevera.
A continuació, munteu les clares a punt de neu i barregeu-les amb la sal grossa. Després, poseu el llom de porc en una safata, cobriu-lo amb la barreja de sal i clares i deixeu-lo coure al forn durant mitja hora a 200 graus. Quan ja estigui cuit, deixeu-lo refredar una mica, trenqueu la sal i talleu el llom de porc a rodanxes.
Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli i la mantega, salteu les pomes prèviament pelades i tallades en quarts. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi la mel i el vinagre de poma i deixeu-ho coure durant uns segons més.
I ja per acabar, emplateu els talls de llom, salseu-ho amb el suc de rostit i poseu-hi la poma al costat.
A continuació, munteu les clares a punt de neu i barregeu-les amb la sal grossa. Després, poseu el llom de porc en una safata, cobriu-lo amb la barreja de sal i clares i deixeu-lo coure al forn durant mitja hora a 200 graus. Quan ja estigui cuit, deixeu-lo refredar una mica, trenqueu la sal i talleu el llom de porc a rodanxes.
Tot seguit, en un cassó amb una mica d'oli i la mantega, salteu les pomes prèviament pelades i tallades en quarts. Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi la mel i el vinagre de poma i deixeu-ho coure durant uns segons més.
I ja per acabar, emplateu els talls de llom, salseu-ho amb el suc de rostit i poseu-hi la poma al costat.