Llom de porc a la sal
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Canya de llom a la sal
- 1 tall de llom de porc
- 2 kg de sal gruixuda
- pebre negre
- Llom de porc a la sal
- (per a 2 persones)
- 1/4 kg de llom a la sal
- fulles de ruca fresca
- 1 pera dolça
- 100 g de formatge de ratllar padà
- suc de llimona
- pebre verd
- oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
1. Primer, posem pebre a la canya de llom, ben escampat per tot el tros. Posem sal a la base de la safata. Hi posem el llom i l'anem enterrant amb la sal.
2. A continuació, posem la plata al forn durant 25 minuts a temperatura molt alta.
3.Quan s'ha refredat, traiem l'excés de sal del llom amb un paper de cuina, i el tallem ben primet. Freguem el plat amb una llimona i hi anem posant els talls de llom.
4.Posem una mica de suc de llimona en un bol. Uns grans de pebre, que hem esclafat... i també oli d'oliva. Ho muntem, i posem la vinagreta al damunt del llom.
5.Mentrestant, tallem la pera. Amb el tallaformatges, fem làmines fines del formatge padà. Al mateix bol hi aboquem la ruca i els trossets de formatge.
6.Posem al plat la pera, i a sobre la ruca i el padà.
2. A continuació, posem la plata al forn durant 25 minuts a temperatura molt alta.
3.Quan s'ha refredat, traiem l'excés de sal del llom amb un paper de cuina, i el tallem ben primet. Freguem el plat amb una llimona i hi anem posant els talls de llom.
4.Posem una mica de suc de llimona en un bol. Uns grans de pebre, que hem esclafat... i també oli d'oliva. Ho muntem, i posem la vinagreta al damunt del llom.
5.Mentrestant, tallem la pera. Amb el tallaformatges, fem làmines fines del formatge padà. Al mateix bol hi aboquem la ruca i els trossets de formatge.
6.Posem al plat la pera, i a sobre la ruca i el padà.