Llom de llobarro amb bolets i ceba tendra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Domingo García
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casino del Castell de Peralada , Peralada (Girona)
INGREDIENTS
- 1 llobarro
- 200 g de llenegues
- 150 g de ceps
- 2 manats de ceba tendra
- 400 g de patates
- 2 alls
- sal, pebre
- 1 l de brou de peix
- 1 tassa de brou vegetal
- 2 cullerades soperes de farina
- 1 got d'oli d'olivaPer a la salsa tàrtara:
- 1 culleradeta de cogombres amb vinagre
- 1 culleradeta de tàperes
- 1 cullerada de ceba picada
- 1 cullerada de julivert
- 1 ou dur
- 1 tassa de maionesa
PREPARACIÓ
Per començar, emboliqueu les patates amb paper d'alumini i poseu-les al forn, a 200 graus i durant 25 minuts.
Mentrestant, prepareu la salsa tàrtara. Barregeu en un bol la maionesa i la resta dels ingredients, tallats ben petits: els cogombres, les tàperes, la ceba, el julivert i l'ou dur. Un cop feta, poseu la salsa a la nevera. Infusioneu els bolets en un cassó amb brou vegetal durant 5 minuts. En una paella amb una mica d'oli, feu-hi un sofregit de ceba tendra i all. La cocció ha de ser lenta. En una altra paella, també amb una mica oli, fregiu-hi el llobarro (prèviament enfarinat). Reserveu-lo. A continuació, prepareu la salsa a la mateixa paella on haureu fregit el llobarro. Barregeu-hi la ceba saltada i els bolets infusionats. Tireu-hi unes cullerades de farina, per a lligar la salsa, i el fumet de peix. Deixeu-ho coure uns minuts i després incorporeu-hi el llobarro. Serviu el llobarro amb la salsa i amb les patates, obertes i amb una mica de salsa tàrtara.
Mentrestant, prepareu la salsa tàrtara. Barregeu en un bol la maionesa i la resta dels ingredients, tallats ben petits: els cogombres, les tàperes, la ceba, el julivert i l'ou dur. Un cop feta, poseu la salsa a la nevera. Infusioneu els bolets en un cassó amb brou vegetal durant 5 minuts. En una paella amb una mica d'oli, feu-hi un sofregit de ceba tendra i all. La cocció ha de ser lenta. En una altra paella, també amb una mica oli, fregiu-hi el llobarro (prèviament enfarinat). Reserveu-lo. A continuació, prepareu la salsa a la mateixa paella on haureu fregit el llobarro. Barregeu-hi la ceba saltada i els bolets infusionats. Tireu-hi unes cullerades de farina, per a lligar la salsa, i el fumet de peix. Deixeu-ho coure uns minuts i després incorporeu-hi el llobarro. Serviu el llobarro amb la salsa i amb les patates, obertes i amb una mica de salsa tàrtara.