Llom de llebre amb codonys
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marcel Cardona
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Hostal Restaurant Cal Fuster, Serrateix
INGREDIENTS
- 4 lloms de llebre
- 1 all
- 2 cullerades de cacau
- 1 ceba de Figueres
- 50 cl de vinagre
- 1/2 l de brou de carn
- 125 g de vi negre
- 3 codonys
- 25 g d'aigua
- 25 g de sucre
- farigola
- romaní
- oli
- sal i pebre
- fulles de germinats
PREPARACIÓ
Per començar, peleu els codonys, talleu-los a grills i enrossiu-los en una paella amb oli.
Un cop rossos, deixeu-los coure al forn durant una hora a 180 graus.
Per fer l'almívar de cacau, poseu en un cassó aigua i sucre i deixeu que arrenqui el bull, abaixeu el foc, incoporeu-hi el cacau en pols i remeneu-ho.
A continuació, enrossiu en una paella amb oli la ceba picada, una mica de codony picat i l'all picat. Afegiu-hi el vi negre i les herbes aromàtiques. Un cop hagi reduït, tireu-hi el vinagre i deixeu que s'evapori. Després, afegiu-hi el brou de carn i l'almívar de cacau. Remeneu-ho bé i ja tindreu el civet a punt.
Mentrestant, talleu els lloms de llebre en porcions, salpebreu-los i marqueu-los en una paella amb l'oli ben calent.
I ja per acabar, emplateu els codonys que teníeu al forn i els lloms de llebre, i tireu-hi per sobre el civet. Guarniu el plat amb sal gruixuda, farigola, romaní i fulles de germinats.
Un cop rossos, deixeu-los coure al forn durant una hora a 180 graus.
Per fer l'almívar de cacau, poseu en un cassó aigua i sucre i deixeu que arrenqui el bull, abaixeu el foc, incoporeu-hi el cacau en pols i remeneu-ho.
A continuació, enrossiu en una paella amb oli la ceba picada, una mica de codony picat i l'all picat. Afegiu-hi el vi negre i les herbes aromàtiques. Un cop hagi reduït, tireu-hi el vinagre i deixeu que s'evapori. Després, afegiu-hi el brou de carn i l'almívar de cacau. Remeneu-ho bé i ja tindreu el civet a punt.
Mentrestant, talleu els lloms de llebre en porcions, salpebreu-los i marqueu-los en una paella amb l'oli ben calent.
I ja per acabar, emplateu els codonys que teníeu al forn i els lloms de llebre, i tireu-hi per sobre el civet. Guarniu el plat amb sal gruixuda, farigola, romaní i fulles de germinats.