Llom de conill farcit de llagosta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Delicius (Hotel Balneari Vichy Catalán), Caldes de Malavella
INGREDIENTS
- 1 llom de conill d'1 kg
- 4 llagostes petites
- 200 g de salsifins
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 2 alls tendres
- 4 tomàquets madurs
- 1 cullerada sopera de salsa de soja
- 1 copa de vermut blanc
- 1 l de brou
- oli, sal i farina
- pebre vermell
- un manat d'herbes aromàtiques
- Per a la picada:
- 1 cullerada sopera d'ametlles
- 1 presa de xocolata
- 1 llesca de pa fregit (o 1 galeta)
- 1 fetge de conill fregit
- sal
PREPARACIÓ
Saleu el llom desossat del conill. Talleu el llom de la llagosta fent una incisió i farciu el llom del conill.
Lligueu-lo amb fil, tenint cura de prémer fort els extrems, com si fos un tall rodó. Enfarineu-lo i fregiu-lo. També fregiu la llagosta que us ha sobrat per a fer l'acompanyament del plat.
A continuació, fregiu la bresa feta amb pastanaga, porro, ceba tendra i alls tendres, tot ben picat per a fer el sofregit. Deixeu-ho daurar. Afegiu-hi el pebre vermell i remeneu-ho, i després incorporeu-hi el tomàquet natural ratllat. Deixeu-ho coure uns 3 o 4 minuts.
Un cop passat aquest temps, tireu-hi el vermut blanc. Mentre es redueix el vermut, feu la picada sense la xocolata.
Afegiu a la cassola el brou, el llom del conill i les herbes aromàtiques. Deixeu-ho coure uns 15 minuts.
Tot seguit, poseu a la picada una mica d'aquesta salsa i la xocolata. Remeneu-ho ben remenat.
Fregiu els salsifins en una paella per a fer la guarnició. Aboqueu la picada a la cassola i deixeu-ho coure uns 5 minuts. Afegiu-hi també la salsa de soja. Un cop tingueu la salsa a punt, coleu-la.
Ara ja podeu muntar el plat amb el llom del conill, la salsa, la llagosta i finalment els salsifins.
Lligueu-lo amb fil, tenint cura de prémer fort els extrems, com si fos un tall rodó. Enfarineu-lo i fregiu-lo. També fregiu la llagosta que us ha sobrat per a fer l'acompanyament del plat.
A continuació, fregiu la bresa feta amb pastanaga, porro, ceba tendra i alls tendres, tot ben picat per a fer el sofregit. Deixeu-ho daurar. Afegiu-hi el pebre vermell i remeneu-ho, i després incorporeu-hi el tomàquet natural ratllat. Deixeu-ho coure uns 3 o 4 minuts.
Un cop passat aquest temps, tireu-hi el vermut blanc. Mentre es redueix el vermut, feu la picada sense la xocolata.
Afegiu a la cassola el brou, el llom del conill i les herbes aromàtiques. Deixeu-ho coure uns 15 minuts.
Tot seguit, poseu a la picada una mica d'aquesta salsa i la xocolata. Remeneu-ho ben remenat.
Fregiu els salsifins en una paella per a fer la guarnició. Aboqueu la picada a la cassola i deixeu-ho coure uns 5 minuts. Afegiu-hi també la salsa de soja. Un cop tingueu la salsa a punt, coleu-la.
Ara ja podeu muntar el plat amb el llom del conill, la salsa, la llagosta i finalment els salsifins.