Llom de bacallà amb brandada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Matías Martínez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Goyescas, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 trossos de bacallà de 120 g
- 4 carxofes
- 12 alls tendres
- 4 torrades
- Per a la brandada:
- 200 g de morro de bacallà
- 1 gotet d'oli
- 1 all
- 1 got de nata bullida
- 1/2 tassa de puré de patates Per a la vinagreta:
- 4 cullerades de romesco
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
Per començar, feu bullir el morro de bacallà en un cassó amb aigua a 90 graus durant 5 minuts.
Mentrestant, saltegeu, per separat, les carxofes escaldades i els alls tendres escaldats. A continuació, retireu el morro de bacallà de l'aigua, traieu-li la pell i poseu-lo en un bol. Afegiu-hi el puré de patata calent i l'oli d'alls, i tritureu-ho. Després, afegiu-hi la nata líquida i remeneu-ho. Tot seguit, saltegeu els lloms de bacallà començant per la banda de la pell, i deixeu-lo coure al forn a 200 graus durant 5 minuts. Per acabar, poseu la brandada a la base del plat, incorporeu el llom sobre la brandada i acompanyeu-lo de les verdures saltejades.
Mentrestant, saltegeu, per separat, les carxofes escaldades i els alls tendres escaldats. A continuació, retireu el morro de bacallà de l'aigua, traieu-li la pell i poseu-lo en un bol. Afegiu-hi el puré de patata calent i l'oli d'alls, i tritureu-ho. Després, afegiu-hi la nata líquida i remeneu-ho. Tot seguit, saltegeu els lloms de bacallà començant per la banda de la pell, i deixeu-lo coure al forn a 200 graus durant 5 minuts. Per acabar, poseu la brandada a la base del plat, incorporeu el llom sobre la brandada i acompanyeu-lo de les verdures saltejades.