Llobarro amb arròs i cloïsses

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Christian Zanchetta
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aquarius, Escaldes (Engordany)Andorra

INGREDIENTS

  • 1 llobarro
  • 150 g de pinyons
  • 1 rovell d'ou
  • 100 g d'arròs bomba
  • 20 cloïsses
  • 1,5 l de fumet de peix
  • 1 tasseta d'oli d'oliva
  • menta, julivert
  • 1 ceba
  • mantega
  • 1 got de vi blanc
  • Per a la salsa:
  • farigola
  • mantega
  • 2 cullerots de fumet de peix
  • 1 cullerada de farina

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les cloïsses en una cassola ben calenta amb un raig de vi blanc, tapeu-ho, deixeu-ho uns segons fins que s'obrin i reserveu les cloïsses.
Afegiu al suc de les cloïsses el fumet de peix.

A continuació, confiteu la ceba picada en un cassó amb l'oli ben calent. Quan estigui confitada, afegiu-hi l'arròs, el fumet i deixeu-ho bullir durant 12 minuts. Seguidament, afegiu-hi les cloïsses, el julivert picat, les fulles de menta i una mica de mantega.

Per fer la salsa, poseu en un altre cassó el fumet de peix i la farigola en branca i deixeu-ho bullir. Després, lligueu la salsa amb una mica de mantega i farina i passeu-la pel túrmix.

Finalment, pinteu el filet de llobarro amb rovell d'ou, arrebosseu-lo amb pinyons picats i daureu-lo en una paella amb l'oli molt calent.

I ja per acabar, poseu l'arròs a la base del plat, el filet de llobarro a sobre i tireu-hi una mica de salsa.
Anar al contingut