Llobarro a la sal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergio i Javier Torres
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Dos cielos (Hotel Me), Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La cocció al vapor manté molt bé les propietats nutricionals de l'aliment, alhora que, al no necessitar afegir-hi greixos, resulta molt lleugera.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 llobarros individuals en filets
  • 1/2 kg de sal grossa
  • 2 branquetes d'herbes aromàtiques
  • c/s d'aigua
  • 4 cebetes fines
  • 10 g de tomàquet
  • 20 cl d'oli d'oliva
  • 5 g de porro (el verd)
  • 4 flors de borratja

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la sal i les branquetes d'herbes en una olla i humitegeu-les amb aigua. Seguidament, sobre la sal, afegiu-hi els filets de llobarro, ben nets d'espines, amb la pell tocant la sal, que li farà de llit, tapeu l'olla i poseu-la al foc fins que es creï un vapor que farà que el llobarro es cogui. Passats 3-4 minuts, aparteu l'olla del foc, destapeu-la i traieu el llobarro per assecar-lo i treure-li la sal amb paper.

A continuació, escaldeu els tomàquets en aigua bullint i sal, uns segons, traieu-los la pell i talleu-los a daus petits.

Tot seguit, talleu el porro i la cebeta en juliana fina. Finalment, en un cassó, poseu-hi oli d'oliva i quan estigui tebi aparteu-lo del foc i afegiu-hi el porro, la ceba i el tomàquet a daus.

I ja per acabar, en un plat poseu el llobarro amb la pell cap amunt, ruixeu-lo amb una mica d'oli, acompanyeu-ho amb el porro i el tomàquet, afegiu-hi també per sobre la cebeta cuita i acabeu el plat amb flors de borratja.
Anar al contingut