Llibrets de pollastre i chutney de pinya
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Llibrets de pollastre
- (per a 2 persones)
- 2 pits de pollastre
- 1 alvocat
- 1 plàtan
- 100 g de farina de galeta
- 1 cullerada de sèsam torrat
- farina
- 1 ou
- cacauets
- Chutney de pinya
- (per a 2 persones)
- 1 panotxa de blat de moro
- 1/2 pebrot vermell
- 1 pinya
- 1 cullerada de sèsam negre
- 1 cullerada de sèsam blanc
- 1 cullerada de sucre moreno
- 100 ml de xarop de magrana
PREPARACIÓ
Llibrets de pollastre
1. Comencem per preparar una mantega vegetal amb plàtan i alvocat: tallem les fruites a dauets i els passem per la batedora elèctrica. Si voleu que no quedi tan tova, emboliqueu la barreja amb paper film i fiqueu-la al congelador una mitja hora.
2. Obrim els pits de pollastre amb un tall longitudinal, els col·loquem a sobre d'una superfície llisa i hi estenem una mica de la mantega vegetal amb un pessic de sal.
3. Tanquem els llibrets i, per seguretat, els posem unes broquetes de banda a banda de cada llibret per que no s'obrin durant la cocció.
4. Ara triturem els cacauets amb la batedora. Els reservem.
5. Preparem 3 recipients: un amb la farina de galeta, els cacauets triturats i el sèsam torrat, tot ben barrejat; un altre, amb un ou batut; finalment, un tercer recipient amb farina.
6. Passem els pits de pollastre per la farina, després per l'ou batut i, finalment, per la barreja de farina de galeta, cacauets i sèsam.
7. Escalfem una paella amb força oli per fregir i hi fregim els pits de pollastre arrebossats.
Chutney de pinya
1. Tallem la pinya i el pebrot vermell a dauets.
2. Escalfem una paella amb un rajolinet d'oli i hi daurem la pinya.
3. Quan la pinya comenci a daurar-se, hi afegim el pebrot vermell i els grans de blat de moro. Ho saltem tot molt bé.
4. Amb la fruita gairebé daurada del tot, hi afegim a la paella el sèsam blanc i el negre.
5. És el moment d'abaixar el foc per afegir a la cassola el suc de magrana i esperar que es redueixi poc a poc.
6. Hi incorporem ara el sucre moreno, deixem que es redueixi el suc de magrana i enretirem la paella del foc. Que vagi de gust!
1. Comencem per preparar una mantega vegetal amb plàtan i alvocat: tallem les fruites a dauets i els passem per la batedora elèctrica. Si voleu que no quedi tan tova, emboliqueu la barreja amb paper film i fiqueu-la al congelador una mitja hora.
2. Obrim els pits de pollastre amb un tall longitudinal, els col·loquem a sobre d'una superfície llisa i hi estenem una mica de la mantega vegetal amb un pessic de sal.
3. Tanquem els llibrets i, per seguretat, els posem unes broquetes de banda a banda de cada llibret per que no s'obrin durant la cocció.
4. Ara triturem els cacauets amb la batedora. Els reservem.
5. Preparem 3 recipients: un amb la farina de galeta, els cacauets triturats i el sèsam torrat, tot ben barrejat; un altre, amb un ou batut; finalment, un tercer recipient amb farina.
6. Passem els pits de pollastre per la farina, després per l'ou batut i, finalment, per la barreja de farina de galeta, cacauets i sèsam.
7. Escalfem una paella amb força oli per fregir i hi fregim els pits de pollastre arrebossats.
Chutney de pinya
1. Tallem la pinya i el pebrot vermell a dauets.
2. Escalfem una paella amb un rajolinet d'oli i hi daurem la pinya.
3. Quan la pinya comenci a daurar-se, hi afegim el pebrot vermell i els grans de blat de moro. Ho saltem tot molt bé.
4. Amb la fruita gairebé daurada del tot, hi afegim a la paella el sèsam blanc i el negre.
5. És el moment d'abaixar el foc per afegir a la cassola el suc de magrana i esperar que es redueixi poc a poc.
6. Hi incorporem ara el sucre moreno, deixem que es redueixi el suc de magrana i enretirem la paella del foc. Que vagi de gust!