Lletons de vedella amb nyàmeres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Víctor Quintillà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Lluerna, Santa Coloma de Gramenet
- Informació nutricional -Obre
La nyàmera és un tubercle com la patata, per tant un hidrat de carboni.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 250 g de nyàmeres
- 1 ceba de Figueres o de Vic
- 1/4 de llet de vaca
- 1 kg de lletons de vedella (dessagnats)
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 4 grans de pebre
- 1 fulla de llorer
- suc de rostit
- 1 culleradeta de mantega
- sal
- herbes silvestres (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els lletons en un cassó amb aigua juntament amb la pastanaga, el porro, la sal, el pebre i el llorer i deixeu-los coure a foc suau. Quan arrenqui el bull, apagueu el foc i deixeu-los refredar dins del mateix cassó.
Mentrestant, en una paella amb una mica de mantega sofregiu la ceba picada durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi les nyàmeres pelades i tallades a trossos, cobriu-ho amb la llet i deixeu-ho coure uns 20 minuts. Per fer el puré de nyàmeres, poseu-ho tot en un bol, rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, en una paella amb una mica de mantega salteu els lletons. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el suc de rostit i deixeu-ho coure uns minuts més.
I ja per acabar, emplateu el puré de nyàmeres, poseu-hi els lletons a sobre i guarniu el plat amb les herbes silvestres.
Mentrestant, en una paella amb una mica de mantega sofregiu la ceba picada durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi les nyàmeres pelades i tallades a trossos, cobriu-ho amb la llet i deixeu-ho coure uns 20 minuts. Per fer el puré de nyàmeres, poseu-ho tot en un bol, rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, en una paella amb una mica de mantega salteu els lletons. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el suc de rostit i deixeu-ho coure uns minuts més.
I ja per acabar, emplateu el puré de nyàmeres, poseu-hi els lletons a sobre i guarniu el plat amb les herbes silvestres.