Lletons de be amb llenegues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marga Muñoz
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Florentina, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 kg de lletons de be
- 1/2 kg de llenegues
- 2 cebes grosses
- 3 grans d'all
- julivert
- sal i pebre
- 1 tasseta d'oli d'oliva verge
- 1 gotet de vi blanc
- 1 gotet de vi ranci
- 1 gotet de brou vegetal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els lletons en remull amb aigua i gel durant un parell d'hores.
Després, escorreu-los i bulliu-los durant 5 minuts en una olla amb aigua i sal.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli, confiteu la ceba picada.
Quan estigui daurada, afegiu-hi l'all i el julivert picats, la sal, el pebre i els lletons tallats a trossos.
Deixeu-ho coure tot durant 5 minuts.
Tot seguit, poseu-hi el vi ranci i el vi blanc, deixeu-ho coure durant un parell de minuts, afegiu-hi les llenegues tallades a trossos i el brou i deixeu-ho coure tot a foc lent durant uns 20 minuts.
Després, escorreu-los i bulliu-los durant 5 minuts en una olla amb aigua i sal.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli, confiteu la ceba picada.
Quan estigui daurada, afegiu-hi l'all i el julivert picats, la sal, el pebre i els lletons tallats a trossos.
Deixeu-ho coure tot durant 5 minuts.
Tot seguit, poseu-hi el vi ranci i el vi blanc, deixeu-ho coure durant un parell de minuts, afegiu-hi les llenegues tallades a trossos i el brou i deixeu-ho coure tot a foc lent durant uns 20 minuts.