Llet fregida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Amaya
INGREDIENTS
- 1 l de llet
- 200 g de sucre
- 100 g de farina de blat de moro
- 1 canó de canyella
- 6 rovells d'ou
- pell de taronja
- maizena
- 1 got d'oli d'oliva
- farina
- 1 ou batut (per arrebossar)
- sucre i canyella en pols
PREPARACIÓ
Primer de tot, poseu a bullir la llet en una olla. Reserveu-ne una mica en un altre cassó i quan la tingueu tèbia, barregeu-hi la maizena.
Després aboqueu-hi els rovells d'ou i barregeu-ho bé. Reserveu-ho. Poseu a l'olla el sucre, la pell de taronja i el canó de canyella, i quan comenci a bullir traieu-ho i tireu-hi el contingut del cassó. Veureu que comencerà a espessir, espereu un minut, aboqueu-ho en una safata i deixeu-ho refredar a la nevera uns 20 minuts aproximadament. Quan la crema estigui freda, podreu tallar-la a porcions, enfarineu-les amb la farina i passeu-les per l'ou batut. Fregiu-les amb l'oli ben calent i aneu-les reservant sobre un paper absorbent. Abans de servir-ho passeu-ho per la barreja de sucre i canyella i ja ho podreu portar a taula.
Després aboqueu-hi els rovells d'ou i barregeu-ho bé. Reserveu-ho. Poseu a l'olla el sucre, la pell de taronja i el canó de canyella, i quan comenci a bullir traieu-ho i tireu-hi el contingut del cassó. Veureu que comencerà a espessir, espereu un minut, aboqueu-ho en una safata i deixeu-ho refredar a la nevera uns 20 minuts aproximadament. Quan la crema estigui freda, podreu tallar-la a porcions, enfarineu-les amb la farina i passeu-les per l'ou batut. Fregiu-les amb l'oli ben calent i aneu-les reservant sobre un paper absorbent. Abans de servir-ho passeu-ho per la barreja de sucre i canyella i ja ho podreu portar a taula.