Llenties en dos moments
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per persona:
- 100 g de calamarsets petits
- 60 g de llenties verdes o pardines
- julivert en fulla
- 2 brots d'alls tendres
- 20 g de germinacions de llenties blanques
- 20 g de germinacions de llenties verdes
- oli de gira-sol
- farina blanca
- oli d'oliva (0,4)
- 1/2 copeta de vi blanc
- 4 grans de pebre verd en conserva
PREPARACIÓ
Preparació: 5 minuts
Cocció: 10 minuts
1. Poseu força oli de gira-sol en una paella ampla i escalfeu-lo.
2. Desfeu els nius de germinacions per poder-les enfarinar sense que facin un massa, i passeu-les per la farina. Prepareu un plat amb paper absorbent.
3. Poseu les germinacions en un colador, i sacsegeu-lo per treure'n l'excés de farina. Aboqueu-ne petites quantitats a la paella, i quan es daurin, passeu-les al paper assecant. Poseu-hi una altre full de paper pel damunt perquè quedin ben cruixents i seques.
4. Piqueu els brots d'all tendre ben petit, i també les fulles de julivert.
5. En una paella ampla, poseu-hi una mica d'oli d'oliva.
6. Salpebreu els calamarsets. Quan la paella sigui ben calenta, salteu-los a foc viu perquè evaporin ràpidament l'aigua i ens quedin dauradets.
7. Piqueu els grans de pebre al morter i remulleu-los amb el vi blanc. Afegiu-ho als calamarsets i deixeu que redueixi.
8. Afegiu-hi les llenties, l'all tendre i el julivert picat. Salteu-ho i poseu-ho al punt de sal.
9. Finalment, ho emplateu amb un motlle (fet amb una ampolla de plàstic) i al damunt del timbal hi posem les germinacions.
Cocció: 10 minuts
1. Poseu força oli de gira-sol en una paella ampla i escalfeu-lo.
2. Desfeu els nius de germinacions per poder-les enfarinar sense que facin un massa, i passeu-les per la farina. Prepareu un plat amb paper absorbent.
3. Poseu les germinacions en un colador, i sacsegeu-lo per treure'n l'excés de farina. Aboqueu-ne petites quantitats a la paella, i quan es daurin, passeu-les al paper assecant. Poseu-hi una altre full de paper pel damunt perquè quedin ben cruixents i seques.
4. Piqueu els brots d'all tendre ben petit, i també les fulles de julivert.
5. En una paella ampla, poseu-hi una mica d'oli d'oliva.
6. Salpebreu els calamarsets. Quan la paella sigui ben calenta, salteu-los a foc viu perquè evaporin ràpidament l'aigua i ens quedin dauradets.
7. Piqueu els grans de pebre al morter i remulleu-los amb el vi blanc. Afegiu-ho als calamarsets i deixeu que redueixi.
8. Afegiu-hi les llenties, l'all tendre i el julivert picat. Salteu-ho i poseu-ho al punt de sal.
9. Finalment, ho emplateu amb un motlle (fet amb una ampolla de plàstic) i al damunt del timbal hi posem les germinacions.