Llenties amb xoriço

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de llenties
  • 4 pastanagues
  • 1 tronxo d'api
  • 4 porros
  • 1 manat d'alls tendres
  • julivert
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 patates
  • 3 cebes
  • 3 tomàquets escaldats
  • 1 xoriço
  • 1 tassa d'oli

PREPARACIÓ

En primer lloc, sofregiu en una paella la pastanaga, el xoriço, la cabeça d'alls i la branca d'api.
Una vegada estigui daurat tireu-hi la ceba, saleu-ho i deixeu-ho enrossir una estona a foc lent. Tot seguit talleu els alls tendres i afegiu-los a la paella, juntament amb el porro també tallat. Remeneu-ho bé i ja podeu tirar-hi l'aigua, el manat d'herbes i la ceba picada amb els 2 claus. Tapeu-ho. D'altra banda, prepareu les llenties. Poseu-les en un colador i deixeu-les una estona sota l'aixeta, després poseu-les amb aigua i sal i espereu que arrenquin el bull. Un cop estiguin a punt, poseu-les amb les verdures i deixeu que bulli tot plegat, uns 25 minuts. Finalment afegiu-hi les patates, prèviament bullides amb aigua freda i tallades ben petites, i deixeu-ho 5 minuts més. Abans de servir s'ha de deixar reposar unes 2 hores, i en el moment d'emplatar-ho traieu la cabeça d'alls, el manat d'herbes i la ceba picada amb els 2 claus.
Anar al contingut