Llenties amb xoriço
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hispània, Arenys de Mar-Caldetes
INGREDIENTS
- 1/2 kg de llenties
- 4 pastanagues
- 1 tronxo d'api
- 4 porros
- 1 manat d'alls tendres
- julivert
- 1 cabeça d'alls
- 2 patates
- 3 cebes
- 3 tomàquets escaldats
- 1 xoriço
- 1 tassa d'oli
PREPARACIÓ
En primer lloc, sofregiu en una paella la pastanaga, el xoriço, la cabeça d'alls i la branca d'api.
Una vegada estigui daurat tireu-hi la ceba, saleu-ho i deixeu-ho enrossir una estona a foc lent. Tot seguit talleu els alls tendres i afegiu-los a la paella, juntament amb el porro també tallat. Remeneu-ho bé i ja podeu tirar-hi l'aigua, el manat d'herbes i la ceba picada amb els 2 claus. Tapeu-ho. D'altra banda, prepareu les llenties. Poseu-les en un colador i deixeu-les una estona sota l'aixeta, després poseu-les amb aigua i sal i espereu que arrenquin el bull. Un cop estiguin a punt, poseu-les amb les verdures i deixeu que bulli tot plegat, uns 25 minuts. Finalment afegiu-hi les patates, prèviament bullides amb aigua freda i tallades ben petites, i deixeu-ho 5 minuts més. Abans de servir s'ha de deixar reposar unes 2 hores, i en el moment d'emplatar-ho traieu la cabeça d'alls, el manat d'herbes i la ceba picada amb els 2 claus.
Una vegada estigui daurat tireu-hi la ceba, saleu-ho i deixeu-ho enrossir una estona a foc lent. Tot seguit talleu els alls tendres i afegiu-los a la paella, juntament amb el porro també tallat. Remeneu-ho bé i ja podeu tirar-hi l'aigua, el manat d'herbes i la ceba picada amb els 2 claus. Tapeu-ho. D'altra banda, prepareu les llenties. Poseu-les en un colador i deixeu-les una estona sota l'aixeta, després poseu-les amb aigua i sal i espereu que arrenquin el bull. Un cop estiguin a punt, poseu-les amb les verdures i deixeu que bulli tot plegat, uns 25 minuts. Finalment afegiu-hi les patates, prèviament bullides amb aigua freda i tallades ben petites, i deixeu-ho 5 minuts més. Abans de servir s'ha de deixar reposar unes 2 hores, i en el moment d'emplatar-ho traieu la cabeça d'alls, el manat d'herbes i la ceba picada amb els 2 claus.