Llenties amb bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi de Meià
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Monvínic

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 320 g de llenties pardines cuites
  • 150 g de ceba
  • 3 alls
  • 100 g de pastanaga
  • 180 g de tomàquet en conserva sencer
  • 200 g de bolets variats (gírgola, xampinyó, o de conserva, com ara fredolics, rovellons...)
  • 20 g de moixernons secs i remullats
  • 400 ml de brou de pollastre
  • 30 g de julivert
  • sal
  • pebre negre
  • 1 branca de romaní
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Per començar, peleu i piqueu la ceba, la pastanaga i l'all. Seguidament, sofregiu-ho tot en un cassó al foc amb oli. Quan estigui ben ros, afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho reduir.

Mentrestant, netegeu (si cal) els bolets i talleu-los. A continuació, poseu els bolets, les llenties cuites i el romaní al cassó del sofregit i remeneu-ho bé. Tot seguit, cobriu-ho amb el brou de pollastre i deixeu-ho coure durant 20 minuts a foc viu. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre, retireu-ho del foc i afegiu-hi julivert picat per sobre.

I ja per acabar, emplateu les llenties amb els bolets.
Anar al contingut