Llenties amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi de Meià
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Monvínic
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 320 g de llenties pardines cuites
- 150 g de ceba
- 3 alls
- 100 g de pastanaga
- 180 g de tomàquet en conserva sencer
- 200 g de bolets variats (gírgola, xampinyó, o de conserva, com ara fredolics, rovellons...)
- 20 g de moixernons secs i remullats
- 400 ml de brou de pollastre
- 30 g de julivert
- sal
- pebre negre
- 1 branca de romaní
- oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
Per començar, peleu i piqueu la ceba, la pastanaga i l'all. Seguidament, sofregiu-ho tot en un cassó al foc amb oli. Quan estigui ben ros, afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho reduir.
Mentrestant, netegeu (si cal) els bolets i talleu-los. A continuació, poseu els bolets, les llenties cuites i el romaní al cassó del sofregit i remeneu-ho bé. Tot seguit, cobriu-ho amb el brou de pollastre i deixeu-ho coure durant 20 minuts a foc viu. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre, retireu-ho del foc i afegiu-hi julivert picat per sobre.
I ja per acabar, emplateu les llenties amb els bolets.
Mentrestant, netegeu (si cal) els bolets i talleu-los. A continuació, poseu els bolets, les llenties cuites i el romaní al cassó del sofregit i remeneu-ho bé. Tot seguit, cobriu-ho amb el brou de pollastre i deixeu-ho coure durant 20 minuts a foc viu. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre, retireu-ho del foc i afegiu-hi julivert picat per sobre.
I ja per acabar, emplateu les llenties amb els bolets.