Llenties amb bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Salvador Casaseca
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Xalet La Coromina, Viladrau
  • Informació nutricional
    -Obre

    Plat molt complet i equilibrat, és ric en fibra i baix en greixos, molt aconsellable per persones que segueixen dieta d'aprimamentAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 320 g de llenties pardines
  • 1 ceba grossa
  • 2 pastanagues
  • 1 carbassó
  • 2 carxofes
  • 100 g de mongeta tendra
  • 2 alls tendres
  • 1 ceba tendra
  • 1 cullerada d'herbes del Montseny
  • 200 g de bolets variats
  • 100 g de castanya pelada
  • 4 talls de fetge d'ànec
  • 1/2 copeta de conyac
  • 1 porro
  • 1 tija d'api
  • 1,5 l de brou vegetal
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba, la pastanaga, el carbassó, la carxofa, la mongeta tendra, els alls tendres, la ceba tendra, l'api i el porro tot ben picadet.

Quan estiguin dauradetes, afegiu-hi els bolets picats i les castanyes picades.

Seguidament, poseu-hi el conyac i flamegeu-ho.

A continuació, afegiu-hi les llenties, el brou, la sal, el pebre i les herbes del Montseny i deixeu-ho coure tot junt a foc suau durant mitja horeta.

Mentrestant, en una paella sense oli salteu el fetge d'ànec ja salpebrat fins que quedi ben dauradet.

I ja per acabar, emplateu les llenties amb les verduretes i poseu-hi el fetge d'ànec a sobre.
Anar al contingut