Llenguado amb saltat de verdures

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Llenguado amb saltat de verdures
  • (per persona)
  • 1 llenguado
  • 50 g de mongetes seques
  • 50 g de formatge parmesà
  • 4 llenques de béicon
  • farina de ceps
  • Per al guarniment :
  • 1 carbassó
  • 2 carxofes
  • 60 g de pinyons
  • 200 g de ceps congelats
  • fulles de ruca

PREPARACIÓ

1. Netegem el peix per deixar-ne només els 4 lloms de llenguado nets. En reservem les espines.
2. Ara netegem també el béicon i en reservem les cotnes.
3. Escalfem una paella amb un rajolinet d'oli i hi posem a rostir el que hem rebutjat del llenguado i les cotnes del béicon.
4. Escalfem aigua en un cassó i, quan les espines del peix estiguin daurades, l'afegim a la paella i deixem que cogui tot uns 20 minuts.
5. Salpebrem un llom de llenguado i n'hi col·loquem un altre a sobre. Emboliquem els dos lloms amb dues llenques de béicon. Repetim l'operació amb els altres lloms de llenguado.
6. Posem el contingut de la paella dins del got de la batedora elèctrica i ho triturem tot una mica.
7. Ara passem la barreja triturada per un colador i en reservem el líquid, que farem servir com a salsa.
8. Posem el líquid al got de la batedora elèctrica i hi aboquem també les mongetes seques. Ho triturem tot fins a obtenir una crema.
9. Posem un cassó a foc baix i hi aboquem la crema. Afegim a la crema el formatge, a poc a poc, i l'anem desfent.
10. Pel guarniment, descongelem els ceps fora de la nevera i els tallem a dauets. Els reservem dins la seva aigua.
11. Tallem el carbassó per la meitat, de forma longitudinal i en traiem la polpa, que no farem servir.
12. Ara tallem el carbassó i la carxofa a dauets.
13. Posem una paella al foc i hi tirem un raig d'oli per marcar-hi els pinyons.
14. Afegim la carxofa a la paella on estem coent els pinyons i la salpebrem.
15. Saltem també a la paella els dauets de carbassó i els ceps, i ho tornem a salpebrar.
16. Retirem la paella del foc quan el carbassó i la carxofa siguin toves.
17. Escalfem la planxa, hi afegim un raig d'oli i hi fem el peix. Una mica abans que sigui cuit, passem per la planxa unes fulles de ruca i ens preparem per emplatar-lo!
18. Col·loquem els lloms embolicats en un costat del plat i el guarniment de saltat de verdures recolzat en el peix. Posem la ruca a sobre del peix i acabem de decorar el plat amb la salsa. Bon profit!
Anar al contingut