Llenguado amb pinya i fonoll

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Roca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 2 llenguados de bona mida
  • 1 cullerada d'oli
  • sal Maldon
  • Per a la salsa:
  • 200 g de pinya
  • 100 g de fonoll
  • 1 gotet d'oli d'oliva arbequina
  • herbes fresques: fonoll, estragó, anet

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, escaldeu el fonoll en un cassó amb aigua bullent durant 10 minuts.
Mentrestant, peleu la pinya, traieu-li el cor i talleu-la a daus. Tot seguit, poseu en un bol la pinya, el fonoll i el got d'oli d'oliva arbequina. Tritureu-ho, rectifiqueu-ho de sal i mantingueu la salsa calenta.

A continuació, saleu el llenguado pelat i daureu-lo en una paella amb oli. Després, traieu-li les espines i deixeu els filets nets.

I ja per acabar, emplateu la salsa i poseu-hi els filets de llenguado a sobre. Podeu guarnir el plat amb sal Maldon, fonoll, estragó i anet.
Anar al contingut