Llenguado amb pinya i fonoll
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 2 llenguados de bona mida
- 1 cullerada d'oli
- sal Maldon
- Per a la salsa:
- 200 g de pinya
- 100 g de fonoll
- 1 gotet d'oli d'oliva arbequina
- herbes fresques: fonoll, estragó, anet
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, escaldeu el fonoll en un cassó amb aigua bullent durant 10 minuts.
Mentrestant, peleu la pinya, traieu-li el cor i talleu-la a daus. Tot seguit, poseu en un bol la pinya, el fonoll i el got d'oli d'oliva arbequina. Tritureu-ho, rectifiqueu-ho de sal i mantingueu la salsa calenta.
A continuació, saleu el llenguado pelat i daureu-lo en una paella amb oli. Després, traieu-li les espines i deixeu els filets nets.
I ja per acabar, emplateu la salsa i poseu-hi els filets de llenguado a sobre. Podeu guarnir el plat amb sal Maldon, fonoll, estragó i anet.
Mentrestant, peleu la pinya, traieu-li el cor i talleu-la a daus. Tot seguit, poseu en un bol la pinya, el fonoll i el got d'oli d'oliva arbequina. Tritureu-ho, rectifiqueu-ho de sal i mantingueu la salsa calenta.
A continuació, saleu el llenguado pelat i daureu-lo en una paella amb oli. Després, traieu-li les espines i deixeu els filets nets.
I ja per acabar, emplateu la salsa i poseu-hi els filets de llenguado a sobre. Podeu guarnir el plat amb sal Maldon, fonoll, estragó i anet.