Llaminera rostida amb ceba i vi

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Roig Robí, Barcelona

INGREDIENTS

  • 2 llamineres de 350 o 400 g cada una
  • canyella
  • pebre blanc
  • xerès
  • oli, sal i pebre
  • Per a la ceba amb vi:
  • 2 cebes mitjanes
  • vi negre
  • un rajolí de vinagre
  • mel
  • mantega
  • Per a la melmelada:
  • 4 cullerades de melmelada d'aranyons
  • 2 cullerades de mostassa en gra

PREPARACIÓ

En primer lloc, poseu a macerar la llaminera amb xerès, canyella i pebre 3 hores abans de començar a preparar el plat.
Fregiu la llaminera en una paella, traieu-la del foc, i emboliqueu-la amb paper de plata perquè agafi més color i no es refredi. Afegiu el suc de la maceració a la paella i deixeu que es vagi coent a foc lent, fins que la salsa quedi ben lligada. A part, sofregiu la ceba coberta amb el vi negre. Espereu uns 30 minuts aproximadament i llavors afegiu-hi una mica de vinagre i mantega. Quan la mantega s'hagi fos, poseu-hi una cullerada de mel i reserveu-ho. Prepareu també l'altra salsa, barrejant bé la melmelada amb la mostassa. Per muntar el plat, poseu un fons de la ceba cuita, els talls de llaminera pels voltants, la salsa de melmelada amb mostassa, unes herbes aromàtiques i unes patates xips per decorar, i finalment, cobriu-ho amb la salsa de la maceració.
Anar al contingut