Llamàntol a la cocota
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Drolma
INGREDIENTS
- 4 llamàntols de 500 g
- 1 cullerada de concentrat de tomàquet
- 1 ceba
- 500 g de patates
- 2 porros
- 8 carxofes
- 1 tija d'api
- 8 fonolls petits
- 1 gotet d'oli d'oliva
- 1 branca d'estragó
- 1 branca d'anet
- 1 copa de vi blanc
- 1 copeta de vinagre d'estragó
- unes gotes de nata líquida
- pebre negre en gra
- julivert
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, escaldeu els llamàntols amb api, llorer i porro. Un cop escaldats, trossegeu-los.
Doneu forma a la patata amb un motlle. Poseu la ceba en una cassola amb oli. Quan estigui daurada, incorporeu-hi les cues i les pinces dels llamàntols, el vi blanc, el vinagre d'estragó i una branqueta d'estragó. Deixeu-ho reduir i a continuació afegiu-hi el tomàquet concentrat i aigua en què heu escaldat el llamàntol. Esclafeu els caps de llamàntol, tanqueu la cocota i deixeu-ho coure 20 minuts. Passat aquest temps, poseu els caps en un colador xinès i aixafeu-los perquè el suc vagi a parar a la cassola. Després tireu-hi les patates, les carxofes i el fonoll, prèviament escaldats. 4 o 5 minuts després, incorporeu-hi el llamàntol (les cues i les pinces, també). Ja per acabar, tireu-hi les herbes i salpebreu-ho. Si voleu, podeu afegir-hi una mica de crema de llet.
Doneu forma a la patata amb un motlle. Poseu la ceba en una cassola amb oli. Quan estigui daurada, incorporeu-hi les cues i les pinces dels llamàntols, el vi blanc, el vinagre d'estragó i una branqueta d'estragó. Deixeu-ho reduir i a continuació afegiu-hi el tomàquet concentrat i aigua en què heu escaldat el llamàntol. Esclafeu els caps de llamàntol, tanqueu la cocota i deixeu-ho coure 20 minuts. Passat aquest temps, poseu els caps en un colador xinès i aixafeu-los perquè el suc vagi a parar a la cassola. Després tireu-hi les patates, les carxofes i el fonoll, prèviament escaldats. 4 o 5 minuts després, incorporeu-hi el llamàntol (les cues i les pinces, també). Ja per acabar, tireu-hi les herbes i salpebreu-ho. Si voleu, podeu afegir-hi una mica de crema de llet.