Llagostins amb cruixent de patata i porro

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Guillermo Casañé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Silvestre, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 20 cues de llagostí
  • 2 patates mitjanes (tipus agre)
  • 2 porros mitjans
  • 1 dl d'oli d'oliva
  • Per fer la salsa:
  • 200 g de gambot
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 gra d'all
  • 1 pastanaga
  • 1 cullerada petita de tomàquet concentrat
  • 150 g de mantega
  • 1 got petit de brandi
  • 1 cullerada de maizena (ràpida)

PREPARACIÓ

Per fer la salsa, talleu les verdures a quadrats petits i sofregiu-les en una paella amb mantega durant 5 minuts. Tot seguit, afegiu-hi el gambot sense pelar i sencer, i coeu-lo durant 5 minuts més, matxucant-lo una miqueta, amb l'ajuda de la mà de morter, per treure-li els sucs. Després, afegiu-hi el brandi i flamegeu-ho.
Quan la flama s'hagi apagat, mulleu-ho amb una mica d'aigua, incorporeu-hi el tomàquet concentrat i deixeu-ho coure 10 minuts més. Finalment, afegiu-hi la maizena, doneu uns tombs al conjunt, paseu-ho pel colador xinès i reserveu-ho en calent.
Per fer el cruixent de patata, amb un ratllador, ratlleu una patata crua i pelada.
En una paella amb una mica d'oli calent, poseu un motlle metàl•lic rodó i poseu-hi a l'interior la patata ratllada. Han de quedar teules daurades per les dues bandes.
Tot seguit, talleu el porro quadrats petits el porro i deixeu-lo estovar en una paella amb una mica d'oli.
Mentrestant, salpebreu les cues de llagostí pelades sense l'estómac i salteu-les en una paella, ben calenta, amb una mica d'oli.
I ja per acabar, en un plat poseu una teula o cruixent de patata a la base, el porro, els llagostins a sobre i la cobriu-ho tot amb un altre cruixent. Finalment, tireu-hihi la salsa per sobre.
Anar al contingut