Lasanya amb botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casa Bach
INGREDIENTS
- 100 g de mantega
- 200 g de farina
- 1 l de llet
- 1 bisbe negre
- "alegrías" (pebrot vermell navarrès)
- 100 g de formatge ratllat
- salsa de tomàquet
- pasta de lasanya
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la mantega a la cassola i deixeu que es dauri una mica.
Després afegiu-hi la farina i la llet i comenceu a remenar; salpebreu-ho i tireu-hi una mica de nou moscada. Poc a poc, la beixamel anirà agafant consistència i quan estigui al seu punt, podreu començar a preparar el plat. Abans però, talleu a làmines ben fines la botifarra negra i el pebrot escalivat. Poseu una base de beixamel, una làmina de pasta de lasanya bullida, la botifarra negra, el pebrot i beixamel. Seguiu així fins a fer-ne 4 capes, aleshores acabeu-ho de cobrir amb la beixamel, poseu-hi una mica de salsa de tomàquet per donar-hi color, formatge ratllat i una mica de mantega. Gratineu-ho al forn durant uns minuts i ja tindreu el plat a punt de servir.
Després afegiu-hi la farina i la llet i comenceu a remenar; salpebreu-ho i tireu-hi una mica de nou moscada. Poc a poc, la beixamel anirà agafant consistència i quan estigui al seu punt, podreu començar a preparar el plat. Abans però, talleu a làmines ben fines la botifarra negra i el pebrot escalivat. Poseu una base de beixamel, una làmina de pasta de lasanya bullida, la botifarra negra, el pebrot i beixamel. Seguiu així fins a fer-ne 4 capes, aleshores acabeu-ho de cobrir amb la beixamel, poseu-hi una mica de salsa de tomàquet per donar-hi color, formatge ratllat i una mica de mantega. Gratineu-ho al forn durant uns minuts i ja tindreu el plat a punt de servir.